YouTube fjerner 400 kanaler efter anklager om pædofili

Videotjenesten YouTube har fjernet 400 kanaler, efter at en bruger i en video påpeger problemer med pædofili. Det sker efter at store annoncører som Nestlé, Epic Games og Disney midlertidigt har stoppet annonceringen på Youtube.

(ARKIV) YouTubes topchef Susan Wojcicki har de seneste 48 timer haft travlt med at lukke Youtube-kanaler og slå kommentarerne fra, efter at YouTuberen Matt Watson i en video har afsløret, hvordan pædofile kommer i forbindelse med hinanden i kommentarfelterne under videoer med mindreårige. Arkivfoto:  AFP PHOTO/ROB LEVER / Scanpix Fold sammen
Læs mere

Videoer af mindreårige piger, der laver eksempelvis gymnastik, tiltrækker sig opmærksomhed fra de forkerte.

YouTuberen Matt Watson har i en video påpeget, hvordan brugere i videoernes kommentarfelt deler kontaktinformationer og links til børneporno.

Derudover efterlader brugerne kommentarer om, hvornår i videoerne de mindreårige optræder i bestemte stillinger.

Det skriver Ritzau på baggrund af en artikel, som Business Insider Nordic har offentliggjort.

En række internationale medier, heriblandt Financial Times og The Guardian har også i løbet af torsdag dækket historien.

Ifølge Financial Times reagerede de store annoncører prompte, da de blev bekendte med Matt Watsons afslørende video.

»En ekstrem lille del af nogle af vores annoncer blev vist på videoer på YouTube, hvor der optrådte upassende kommentarer,« skriver Nestlé ifølge Financial Times i en udtalelse.

YouTube-talsperson til Financial Times

»Vi skred omgående ind og slettede konti og kanaler, rapporterede illegale aktiviteter til myndighederne og lukkede for kommantarerne til millioner af videoer, som omfatter mindreårige.«


Fortnite-selskab indstiller annoncering

Til den britiske finansavis sagde en talsmand for Epic Games, der står bag det superpopulære spil Fortnite, at virksomheden sat sine annoncer på Youtube på pause og kontaktet Youtube og ejeren Google for at få dem til at fjerne denne type indhold fra tjenesten. Det sammen har Nestlé ønsket.

»Vi skred omgående ind og slettede konti og kanaler, rapporterede illegale aktiviteter til myndighederne og lukkede for kommantarerne til millioner af videoer, som omfatter mindreårige. Der er mere, der skal gøres, og vi fortsætter med at arbejde på at forbedre og fange krænkelser hurtigere,« siger en talsperson fra Youtube til Financial Times.

Kanaler lukker og kommentarer bliver slået fra

Youtube sagde derfor allerede onsdag i denne uge, at de sidste 48 timer havde været i gang med at lukke mere end 400 Youtube-kanaler på grund af upassende kommantarer og at de samtaidig havde rapporteret ulovligt indhold til det amerikanske »National Center for Missing and Exploitet Children«. Tjenesten har også lukket for kommentarer til millioner af videoer, som viser mindreårige.

Efterfølgende har YouTube fjernet 400 kanaler på tjenesten, mens muligheden for at kommentere "titusinder af millioner af videoer", som mindreårige er med i, er blevet deaktiveret.