YouSees udlandskunder kan ringe gratis

TDC-koncernen gør det muligt for de danskere, der stadig er i udlandet, at ringe gratis.

De TDC-ejede YouSee og Telmore gør det indtil udgangen af april gratis for danskere i udlandet at ringe eller SMSe hjem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Massimo Pinca

Alle mobilkunder hos det TDC-ejede YouSee, som befinder sig i udlandet, kan frem til udgangen af april ringe og SMSe gratis til Danmark.

TDC-koncernen har besluttet på den måde at give en hjælpende hånd til dem, der har ekstra stort behov for at have kontakt med familie og myndigheder.

Flere tusinde er stadig i udlandet

Ændringen gælder også kunder i det snart nedlagte Fullrate samt i Telmore, som TDC også ejer, og indbefatter, at man kan ringe gratis i det land, hvor man opholder sig, og også modtage gratis opkald.

»Antallet af kunder i udlandet falder dagligt, i takt med at danskerne vender tilbage til Danmark, men for de danskere, der fortsat opholder sig i udlandet, kan det være dyrt at ringe til Danmark fra flere af de lande, hvor grænserne nu lukkes ned,« forklarer Jacob Mortensen, der er direktør for YouSee.

Han gør opmærksom på, at den gratis adgang ikke gælder brug af mobildata. Dermed kan man heller ikke ringe gratis hjem gennem f.eks. FaceTime, Skype, WhatsApp eller andre apps, fordi de bruger dataforbindelsen. Heller ikke satellitkald fra skibe eller fly er omfattet af den midlertidige løsning.

YouSee har i øjeblikket flere tusinde kunder, der befinder sig i udlandet, oplyser TDC.

Stadig dyrt at ringe mange steder

Danske teleabonnementer kan uden ekstra omkostning bruges i hele EU, både til tale og data. Men så snart man er i andre lande, kan priserne for især brug af data være skyhøje.

Mange har købt tillægsabonnementer, som teleselskaberne udbyder, ligesom f.eks. TDCs konkurrent 3 har stor succes med at sløjfe de forhadte roamingafgifter i stadig flere lande, så man ikke skal betale ekstra.

Coronakrisen har imidlertid skåret teleselskabernes udgifter til roaming og dermed afregning til udenlandske teleselskaber markant ned, fordi stadig færre befinder sig i andre lande.