Viaplay-ejer har afskediget over 200 i fyringsrunde

Nordic Entertainment Group, der ejer streamingtjenesten Viaplay, har fyret over 200 medarbejdere i forbindelse med implementeringen af ny driftsmodel.

Nordic Entertainment Group, Nent Group, fyrer over 200 medarbejdere i ny satsning. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rettelse: Det har tidligere fremgået af denne artikel, at Nordic Entertainment Group forventede at fyre over 200 medarbejdere. Fyringerne har dog allerede fundet sted. Berlingske beklager fejlen.

Godt 500 millioner danske kroner.

Det er den sum, som Nordic Entertainment Group (Nent Group), der er Nordens største streamingtjeneste, skal punge ud med i afskedigelsesomkostninger og nedskrivninger af aktiver i forbindelse med koncernens trecifrede massefyringsrunde her i slutningen af 2019.

Nent Group ønsker ikke at oplyse det præcise antal afskedigelser, men oplyser til Berlingske, at flere end 200 medarbejdere har mistet deres job.

Det forventes, at fyringerne, som i første omgang altså koster Nent Group en halv milliard kroner i omkostninger, efterfølgende vil kaste godt 175 millioner kroner af sig om året i lavere personaleomkostninger.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Fyringsrunde ændrer ikke ved rentabel vækst

Anders Jensen, administrerende direktør og koncernchef i Nent Group, forklarer, at det altid er hårdt, når man siger farvel til kolleger, men han understreger, at det er et nødvendigt skridt for koncernen for at kunne arbejde og investere smartere.

»Vores nye funktionsbaserede organisation gør os i stand til bedre at fange de signifikante vækstmuligheder, som vi ser på det nordiske streamingmarked, mens vi også forbereder os på yderligere ekspansion,« siger Anders Jensen.

Han forklarer, at besparelserne fra de mange fyringer gør Nent Group i stand til at fortsætte med at udvide streamingtjenesten Viaplay, der ved udgangen af 2018 havde godt 1,3 millioner danske abonnenter.

»Viaplays succes er fundamental i vores beslutning om at afskrive bestemte elementer, som vi har vurderet til at have lav eller ingen værdi i vores rejse som førende streamingtjenestefirma,« siger Anders Jensen.

Han forklarer, at der med de nye ændringer ikke er pillet ved udsigterne for Nent Groups rentable vækst i 2020, hvor forventningerne altså er de samme som inden den store fyringsrunde.

»Vi er ved at bygge noget helt unikt i vores branche, og det er disse ændringer, som konstant vil holde os foran kurven,« siger Anders Jensen.