Venstres formand pegede på de danske milliardsucceser Just Eat og Unity. Én ting ærgrer ham

I sin formandstale søndag pegede Jakob Ellemann-Jensen på, at flere danske iværksættersucceser er flyttet til udlandet. Det skal blandt andet en grøn skattereform gøre op med, hvis det står til Venstre.

Man er nødt til at lette skatten på virksomheder, så de får »bedre råd til at investere i ny teknologi, i mennesker og i arbejdspladser«, sagde Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, på det ekstraordinære landsmøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Zendesk, Tradeshift, Unity og Just Eat.

Venstres partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, opremsede søndag formiddag navnene på de fire enorme, danske iværksættersucceser og pegede på »en alvorlig udvikling for Danmark«.

Det skete på partiets landsmøde, som i år afholdes digitalt.

»De er allesammen startet i Danmark af visionære, foretagsomme mennesker, og de har allesammen nået en værdi på mange milliarder kroner. De er også allesammen flyttet fra Danmark for at fortsætte deres vækst uden for vores grænser,« lød det fra partilederen.

Softwarevirksomheden Zendesk, it-virksomheden Tradeshift, spilteknologifirmaet Unity og takeawaybestillingsfirmaet Just Eat er alle danske iværksættersucceser i milliardklassen, som det tydeligt ærgrede Ellemann-Jensen, at man ikke har kunnet holde på i Danmark.

For Venstres ambition er ifølge landsmødetalen, at Danmark skal være det »bedste land i verden« at stifte en virksomhed i.

Grøn skattereform

Derfor er man nødt til at lette skatten på virksomheder, så de får »bedre råd til at investere i ny teknologi, i mennesker og i arbejdspladser«, og adgang til »talent, kapital og forskning i verdensklasse«, lød det fra Ellemann-Jensen.

»Sådan at vores iværksættere kan vokse sig store med hovedkvarter her i Danmark i stedet for at rejse væk, når virksomheden bevæger sig fra 10 til 1.000 medarbejdere,« sagde partilederen.

Venstre drømmer om en grøn skattereform, der skal beskatte CO2-udledning, ligesom der skal ske lettelser af skatten »andre steder«, fortsatte Ellemann-Jensen uden at blive konkret på, hvor det skal ske.

»En skattereform skal styrke erhvervslivets muligheder, den skal ikke tvinge dem til at flytte til udlandet. For vi har brug for dem herhjemme,« lød det.