Ung techvirksomhed fra Ballerup henter trecifret millionbeløb

Amerikanske investorer med dybe lommer har fået øjnene op for en techvirksomhed fra Ballerup. Sammen med Vækstfonden har den amerikanske venturefond Level Equity investeret ikke mindre end 114 millioner danske kroner i Monsido, som udvikler software til optimering af hjemmesider.

Monsido specialiserer sig i at gøre hjemmesider mere brugervenlige, særligt over for folk med for eksempel farveblindhed eller motoriske problemer. Det tror amerikanske storinvestorer nu kan blive en god forretning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Yanik Chauvin/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den lille techvirksomhed Monsido, der har hovedkvarter i Ballerup på Københavns vestegn, har netop landet en investering på 114 mio. kroner. Pengene er kommet delvis fra den amerikanske venturefond Level Equity og fra Vækstfondens VF Venture.

Det skriver Monsido i en pressemeddelelse.

»Vi har udviklet et stærkt produkt, som har bevist sit værd for kunderne. Derfor er vi glade for den nye kapital fra Level Equity og VF Venture, så vi kan indtage nye markeder som det europæiske med fuld kraft og videreudvikle det amerikanske og australske marked,« fortæller Jannik Grøntved, der er administrerende direktør i Monsido.

Monsido udvikler software, som scanner hjemmesider og finder eventuelle problemer som for eksempel links, der ikke længere virker, og dermed kan brugeroplevelsen forbedres.

Monsido arbejder desuden med at optimere hjemmesider, så de også bliver brugervenlige for folk med forskellige udfordringer.

»Forbrugerne i dag kræver en hurtig, fejlfri og lettilgængelig weboplevelse. Efterhånden som det digitale landskab bliver stadig mere kompliceret, søger virksomheder at gøre deres websted tilgængeligt for et bredere publikum, herunder brugere med forskellige udfordringer såsom farveblindhed eller motoriske problemer,« siger Jannik Grøntved.

Global virksomhed med hjerte i Ballerup

Selv om Monsido endnu er en ung forretning fra Ballerup, gjorde man som mange nye danske virksomheder og blev global fra start. Så virksomheden, der blev stiftet i 2014, har derfor allerede kontorer både i San Diego i USA og Sydney i Australien.

At få sat endnu mere fart i den globale vækstrejse er lige præcis det, den nyfundne pose penge skal bruges til. Når man kigger ud, har det nemlig indtil videre ikke været Danmark eller Europa, hvor virksomheden har været mest interessant.

»Efterspørgslen på det europæiske marked har hidtil haltet lidt efter de andre markeder, men vi ser nu en tydeligt stigende interesse, som gør, at Monsido kan skalere den europæiske salgsorganisation kraftigt med base i Danmark,« siger Jacob Bratting Pedersen, der er partner i VF Venture og investeringsansvarlig for Monsido.

Jacob Bratting Pedersen oplyser desuden, at VF Venture ser frem til fortsat at understøtte Monsidos ekspansion.