Uber-chef i opgør med sexistisk arbejdskultur: »Vi er ikke perfekte«

I transportvirksomheden Uber sker der store forandringer, og nogle af dem skulle gerne være i arbejdsmiljøet, mener adm. direktør, Dara Khosrowshahi.

US-CEO-OF-UBER-DARA-KHOSROWSHAHI-ADDRESSES-THE-TECHCRUNCH-DISTRU
Dara Khosrowshahi, CEO i Uber, kræver en forbedring i arbejdsmiljøet i den omstridte virksomhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN/Ritzau Scanpix

En ledende medarbejder hos Uber er fratrådt efter at være blevet anklaget for seksuelle overgreb.

Samme dag er beskeden fra virksomhedens topchef klar: Arbejdskulturen skal forbedres.

Det skriver Financial Times.

Dara Khosrowshahi sagde i forbindelse med et Financial Times-arrangement i London i mandags, at mens virksomheden har forandret sig, er der stadig plads til forbedringer i kølvandet på påstande om, at sexisme og krænkelser har været udbredt i Uber under hans forgænger, Travis Kalanick.

»Ultimativt er det mit ansvar. Jeg tror, at intentionen er der, men vi er ikke perfekte,« udtalte han ifølge Financial Times.

Hans udtalelser kom før, at Wall Street Journal kunne afdække, at Cameron Poetzscher - en tidligere bankmand hos Goldman Sachs, der har spillet en stor rolle i egenkapital  og gældsfinansiering til Uber - var fratrådt virksomheden.

Sidste måned kunne Wall Street Journal berette, at Uber havde hyret et advokatfirma, som skulle undersøge overgrebsbeskyldningerne mod Cameron Poetzscher, der har arbejdet i Uber siden 2014.

Financial Times skriver, at Uber efterfølgende gav ham en officiel advarsel, fratog hans årlige bonus og krævede at han skulle deltage i »sensivitetstræning«.

Giftigt arbejdsmiljø

Beskyldningerne om, at Uber angiveligt har forstret et giftigt arbejdsmiljø, var blandt de kontroverser, der kulminerede i Kalanicks afgang i juli 2017.

To måneder senere tog Khosrowshahi over. Han lovede at rydde op i kulturen og at gøre det til en af virksomhedens kerneværdier »at gøre det rigtige«.

»Vi har været meget fokuserede på nogle af de eksterne nødssituationer. Mit første år har været meget fokuseret på det eksterne,« sagde topchefen i mandags ifølge Financial Times og tilføjede:

»Mit andet år vil være mere fokuseret på det interne for at sikre, at vi ikke kun er den virksomhed, vi drømmer om at være i verden, men at vi vigtigst at alt er den virksomhed, vi drømmer om at være for vores medarbejdere.«