Tysk transportselskab vil sælge dansk busgigant

Deutsche Bahn bekræfter overfor tysk medie, at de undersøger mulighederne for at sælge Arriva, der står for størstedelen af bustransport herhjemme.

Arriva har størstedelen af al bustransport i Danmark. Derudover har de lokale togruter rundt omkring i landet. Nu er Arriva sat til salg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Transportselskabet Arriva, der har størstedelen af al bustransport i Danmark samt flere lokale jernbaner, skal ifølge den tyske ejer enten sælges eller børsnoteres.

Det skriver The Guardian og det tyske medie Zeit.

Arriva har hovedsæde i Storbritannien, men det er tyske Deutsche Bahn, der ejer selskabet. I hvert fald lidt endnu, for onsdag bekræftede bestyrelsen i det tyske baneselskab, at de har bedt ledelsen undersøge mulighederne for at skille sig af med Arriva. Enten ved børsnotering eller direkte salg.

Ifølge The Guardian skyldes det kommende salg af Arriva, at Deutsche Bahn forsøger at stoppe sin egen stigende gæld, selv om selskabet begyndte at få overskud igen i 2017. Deutsche Bahn har ejet Arriva siden 2010.

Foto: Henning Bagger /Ritzau Scanpix.

Forslaget har angiveligt været oppe til overvejelse allerede i 2016, men Brexit fik skrinlagt salgsprojektet dengang. Overfor det tyske medie Zeit bekræfter bestyrelsen, at de har igangsat projektet igen.

Tilbage i januar i år blev muligheden for at sælge påtalt igen, og ifølge Zeit skulle salget af Arriva angiveligt kunne indbringe fire mia. euro - knap 30 mia. danske kroner.

Mediet skriver dog også, at værdien af Arriva er blevet mere usikker i takt med Brexit-komplikationerne.

I Danmark har Arriva stået for størstedelen af bustransport i hele landet, ligesom at de har en del af de lokale togruter flere steder. Arriva har været i Danmark siden 1997, hvor de opkøbte Unibus. Arriva kom ligeledes med på billejemarkedet, da de i 2015 lancerede elbilerne »Drive Now,« man kan leje med sit rejsekort.