I dag bliver det dyrere at tage bussen, toget og metroen

Priserne på den offentlige transport stiger i dag søndag. Den gennemsnitlige prisstigning ligger på 2,1 pct.

Priserne på den offentlige transport stiger årligt, og 2019 er ingen undtagelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal du ud at køre med bus, tog eller metro i dag, skal du punge op med lidt mere, end du plejer.

Priserne på den offentlige transport stiger i dag landet over med gennemsnitligt 2,1 pct., skriver Din Offentlige Transport i en pressemeddelelse.

Priserne reguleres årligt efter den almindelige danske prisudvikling, og allerede i efteråret blev prisstigningerne offentliggjort.

Den gennemsnitlige stigning på 2,1 pct. sker efter fastsættelse fra Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen.

Din Offentlige Transport udfaser pappendlerkortet og mobilklippekortet på Sjælland. Derudover tilpasses 21 zoner ud fra princippet om, at det skal være nemt og overskueligt at være kunde i den offentlige transport, lyder det fra Din Offentlige Transport.

»Trafikselskaberne arbejder målrettet på at gøre det så nemt som muligt at være kunde i den offentlige transport. Med den store takstreform i 2017 fik vi rettet priserne ud, så kunderne kan have tillid til, at rejsekortet er billigere end enkeltbilletten. Strategien er at gøre det nemt og overskueligt for kunderne med rejsekort og rejseplan,« siger bestyrelsesformanden for Din Offentlige Transport, Camilla Struckman, og fortsætter:

»Nu forenkler vi antallet af billettyper, så det bliver endnu nemmere at finde den billigste billet.«

Gælder hele landet

Det er ikke kun Sjælland, der rammes af de nye takster.

Hos Midttrafik, der dækker Midtjylland, stiger prisen på en enkeltbillet med to kroner. Dermed stiger prisen på en to-zoners enkeltbillet til voksne fra 20 til 22 kr. En pris, der ellers har været uændret siden 2011.

Et pendlerkort stiger mellem én og to procent, og dermed kommer et to-zoners pendlerkort til 30 dage til at stige fra 375 kr. til 380 kroner.

I Sydjylland laver Sydtrafik ingen ændringer på prisen for en enkeltbillet, men lader prisen på et pendlerkort stige mellem én og to procent som i resten af landet. Hos FynBus er stigningen på et pendlerkort dermed den samme.

Rejsekortet går heller ikke fri, hvor en to-zoners rejse stiger fra 17 til 17,50 kroner inden eventuel rabat.