Twitter til ansatte: I behøver ikke at komme tilbage på kontoret

Det sociale netværks ansatte må arbejde hjemmefra for altid – medmindre de gerne vil tilbage på kontoret, fastslår topchefen.

Twitter sendte i begyndelsen af marts alle sine ansatte hjem – og de behøver ikke at komme tilbage igen, når kontorerne åbner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Glenn Chapman/AFP/Ritzau Scanpix

Efter to måneders hjemmearbejde har de ansatte hos Twitter fået at vide, at de aldrig behøver at vende tilbage til deres arbejdsplads.

Det skyldes ikke, at de er blevet fyret, men at Twitters ledelse synes, at det er gået så godt med hjemmearbejdet under coronakrisen, at man er villig til at lade folk fortsætte med at arbejde hjemmefra – hvis ellers deres job gør det praktisk muligt.

Det skriver britiske BBC.

Kontorer genåbnes fra september

Twitters omkring 5.100 ansatte blev i begyndelsen af marts sendt hjem for at arbejde.

»De seneste få måneder har bevist, at vi kan klare arbejdet. Så hvis vores ansatte har et job og er i en situation, der gør det muligt for dem at arbejde hjemmefra, og hvis de ønsker at fortsætte med at gøre det for altid, vil vi få det til at ske,« skriver Twitters topchef og stifter, Jack Dorsey, i en e-mail til alle ansatte.

Han forventer, at Twitter ikke vil begynde at åbne sine 35 kontorer verden over »før september« og muligvis først sidst på året.

»Hvornår kontorerne åbner, vil være vores beslutning. Hvornår og om vores ansatte kommer tilbage, vil være deres,« skriver Twitters personaledirektør, Jennifer Christie, på Twitters blog.

Facebook og Google meldte i weekenden ud, at mange af deres ansatte skal forvente at skulle arbejde hjemmefra i resten af 2020.

Arbejder mere effektivt derhjemme

Rigtigt mange har under coronakrisen opdaget, at de faktisk godt kan udføre deres arbejdsopgaver hjemmefra, oven i købet mere effektivt end på arbejdspladsen.

»Nogle vil måske ikke tage det seriøst, fordi det er Twitter, men vi kan lære en masse fra Silicon Valley om fleksible arbejdspladser. Der har været en holdning om, at det at arbejde hjemmefra var som at stjæle fra chefen, og at det at vise sit ansigt på kontoret var vigtigere. Men folk beviser, at de kan være langt mere produktive og få opgaver klaret ved at arbejde hjemmefra. Mange fortæller mig, at de arbejder hårdere derhjemme og er udkørte,« siger Sree Sreenivasan, som er professor ved Stony Brook University School og Journalism, til BBC.