Topchef for ugebladsgigant stopper med øjeblikkelig virkning

Efter et utilfredsstillende årsregnskab er Aller Medias bestyrelse med Bettina Aller i spidsen blevet enig med den nu forhenværende administrerende direktør om, at der skal nye kræfter til at lede virksomheden gennem en turbulent tid for printpressen.

Bestyrelsen i Aller Media med bestyrelsesformand Bettina Aller i spidsen, skal nu finde en ny topchef for koncernens bladselskab, efter at den administrerende direktør mandag stoppede med øjeblikkelig virkning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Administrerende direktør for ugebladsgiganten Aller Media A/S, Lars Sander Matjeka, stopper med øjeblikkelig virkning. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse i forbindelse offentliggørelsen af årsregnskabet.

Aller Media er en af landets største udgivere, som blandt andet står bag Se og Hør, Billed-Bladet, Familie Journalen, Elle og Femina.

I stedet sætter virksomhedens udgiverdirektør Charlotte Riparbelli sig i direktørstolen, indtil en afløser er fundet.

Aller Media A/S oplyser, at de ikke har yderligere kommentarer til dagens udmeldinger.

Lars Sander Matjeka tiltrådte i marts 2017, da han afløste Aller Medias topchef gennem 15 år, Pål Thore Krosby, der gik på grund af uenigheder om koncernens nye strategi. Han var dengang 44 år og kom fra en stilling som administrerende direktør for Datagraf Communications, et datterselskab under Aller Media.

Underskud på 58 millioner

Udskiftningen på direktionsgangen kommer i kølvandet på, at koncernen i dag offentliggjorde et årsregnskab, som de overordnet set kalder tilfredsstillende, men som på nogle punkter alligevel ikke har været godt nok.

Aller Media udgiver medier i Danmark, Sverige, Finland og Norge, og mens virksomheden klaret sig godt på de tre sidstnævnte markeder, har resultatet i Danmark været utilfredsstillende. Ifølge koncernen selv skyldes det »et fortsat kraftigt vigende marked for printmedier«, der både er presset af faldende oplag og et hårdt presset annoncemarked.

Mens Aller Medias forrige topchef sad 15 år som direktør, har Lars Sander Matjeka kun været adm. direktør siden marts 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet/Ritzau Scanpix.

Aller Media kom ud af regnskabsåret 2018/2019 med et underskud på driftsresultatet (EBITDA) på 53 millioner kroner. Det er 77 millioner dårligere end året før. Årets resultat efter skat landede på et underskud på 58 mio. kr. mod et overskud på 6 mio. kr. i 2017/2018.

Og nu har bestyrelsen med medejer Bettina Aller som bestyrelsesformand i samarbejde med den nu forhenværende direktør besluttet, at Lars Sander Matjeka ikke er den rette til at lede firmaet videre.

Aller er stiftet af Carl og Laura Aller i 1873, hvor de udgav første nummer af Nordisk Mønster Tidende (i dag Femina).

Aller Media er en del af Aller Holding, som er moderselskab for mediekoncernen i Danmark, Norge, Sverige og Finland.