Tidligere Danske Bank-chef i Estland er fundet død

Estisk politi udelukker forbrydelse eller ulykke i forbindelse med dødsfald. Ifølge medier er det selvmord.

Arkivfoto. Den tidligere chef for Danske Banks estiske afdeling Aivar Rehe er fundet død, oplyser estisk politi ifølge Bloomberg. Han har været forsvundet siden mandag. Det skriver Ritzau, onsdag den 25. september 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: 20985 Tairo Lutter/POSTIMEES/ Sc

Den tidligere chef for Danske Banks estiske afdeling er onsdag morgen fundet død nær sit hjem i Tallinn.

Det bekræfter estisk politi.

Der er ingen tegn på vold eller ulykke i forbindelse med Aivar Rehes død. Ifølge estiske medier tyder alt på selvmord.

»Liget af Aivar Rehe, der har været forsvundet siden 23. september, blev fundet nær hans hjem denne morgen.«

»Området er tidligere blevet afsøgt. Der er ingen tegn på vold på kroppen og ingen indikationer af en ulykke,« skriver politiet i en mail.

Politiet oplyser, at der ikke vil være yderligere efterforskning af Aivar Rehes dødsfald.

Tirsdag fortalte det estiske politi, at Aivar Rehe kunne være i livsfare. Det skete ud fra den betragtning, at han havde forladt sit hjem uden hverken sin telefon eller sin hund.

Ifølge politiet forlod han sit hjem omkring klokken 10 mandag lokal tid, hvor han var iført et sort joggingsæt.

Da han ikke vendte hjem igen, kontaktede hans familie politiet, som derefter begyndte at eftersøge ham.

56-årige Aivar Rehe var chef for Danske Banks estiske afdeling i perioden 2006 til 2015.

Den estiske afdeling var centrum for den formodede hvidvasksag, der fandt sted fra 2007 til 2015, og som behandles af myndighederne i flere lande.

Esteren var chef for filialen, der havde flere hundrede medarbejdere. Det var i en lille afdeling for udenlandske kunder - non-resident - at den mistænkte hvidvask skete.

Afdelingen havde flere tusinde kunder, der sendte endog meget store beløb gennem filialen og til vestlige banker. Det er de pengestrømme, der mistænkes for en stor dels vedkommende at være hvidvask.

Han blev ifølge Berlingske fyret i 2015 som en konsekvens af manglende hvidvaskkontrol i den estiske filial.

I marts udtalte han til den estiske avis Postimees, at han ikke følte, at han havde gjort noget forkert, men alligevel følte sig ansvarlig.

»Ja, selvfølgelig. Jeg brugte ti år på at lede den bank, og de ansatte var my people. Alle 500 af dem. Så selvfølgelig,« sagde han ifølge Berlingske.

Aivar Rehe har ikke selv været mistænkt i hvidvasksagen og er heller ikke blandt de 12 tidligere bankansatte, som estisk politi har sigtet.

Reuters nævner dog, at han var vidne i sagen. Bagmandspolitiet i Danmark vil ikke kommentere, hvorvidt Aivar Rehe har været afhørt i den danske efterforskning af Danske Bank-sagen.

Hos Danske Bank går tankerne til Aivar Rehes efterladte.

- Vi er triste over at modtage nyheden om, at den forhenværende chef for vores estiske filial, Aivar Rehe, er død. Vores tanker går til familien, skriver Danske Bank i en kommentar.

/ritzau/