Telia skifter topchef straks

Finansdirektøren overtager roret i Nordens største teleselskab efter opsigelse fra topchefen.

Koncernfinansdirektør Christian Luiga er udpeget som midlertidig topchef i Telia-koncernen. Foto: Telia Fold sammen
Læs mere

Nordens største teleselskab, Telia, har skiftet topchef.

Den hidtidige koncernfinansdirektør Christian Luiga, som har været i Telia siden 2009, afløser dermed midlertidigt Johan Dennelind, som 4. august meddelte, at han havde sagt op efter seks år i spidsen.

Christian Luiga har været Telias kassemester siden 2014. Hans job som finansdirektør overtages tilsvarende midlertidigt af Douglas Lubbe, som indtil nu har været finansdirektør for Telia i Sverige.

I forvejen står topjobbet for Telia i Danmark ledigt, efter at Morten Bentzen ved udgangen af august forlod selskabet efter fire år. Han er midlertidigt afløst af Telias erhvervsdirektør, Thomas Kjærsgaard.

Telia er størst i Norden men nummer tre i Danmark, hvor selskabet gennem flere år har kæmpet økonomisk. En planlagt og langt fremskreden fusion med norske Telenor for at få en bedre økonomi i begge de danske selskaber måtte i september 2015 skrinlægges ved udsigten til at få et nej fra EUs danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Telia og Telenor driver dog fælles mobilnet, således at de kan dele regningen.

Bestikkelsesskandale kostede forgængeren jobbet

Johan Dennelind trådte til som topchef i telegiganten i juni 2013 oven på den bestikkelsesskandale i Usbekistan og andre eurasiatiske lande, som kostede hans forgænger og store dele af såvel ledelse som bestyrelse deres poster. Den svenske stat ejer 37,3 procent af Telia-koncernen.

Johan Dennelind fortsætter i Telia, indtil han i 2020 træder fra. Han vil nu fungere som rådgiver i blandt andet Telias igangværende forsøg på at få godkendt opkøbet af Bonnier Broadcasting, der blandt andet ejer TV-kanalen TV4 og streamingtjenesten CMore, for 6,6 milliarder danske kroner

Telias bestyrelse under formand Marie Ehrling er i gang med at finde en permanent afløser for Johan Dennelind.