Telenor fordobler kunders sommerferiedata

Alle mobilkunder hos Danmarks næststørste teleselskab giver alle sine privatkunder dobbelt så mange data til brug i både Danmark og udlandet, uden at det koster ekstra.

Telenor fordobler hen over sommeren alle private mobilkunders datapakke til det dobbelte uden ekstrabetaling. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Kampen om mobilkunderne spidser til, og det sker med ekstragaver for ikke at pille for meget ved selve abonnementsprisen og udløse en ny priskrig.

Telenor, som er Danmarks næststørste teleselskab efter TDC med 1,67 millioner mobilkunder, fordobler fra nu og frem til 15. august den datamængde, som alle privatkunder kan bruge i både Danmark og udlandet, uden at det koster ekstra. Det gælder både nuværende og nye kunder og vil altså også kunne bruges, når man rejser i udlandet i de lande, som indgår i Telenors udlandsabonnementer til 39 europæiske lande og otte lande uden for Europa, hvis man har den store udlandspakke.

Man skal dog selv gøre noget aktivt for at få fordoblet datamængden, nemlig aktivere gaven på telenor.dk.

Telenor sender fortsat, sådan som loven kræver, en SMS-besked, når man nærmer sig grænsen for sit dataabonnement.

Har været for usynlige

Telenors danske topchef, Jesper Hansen, sagde i sidste uge til Berlingske, da regnskabet for årets første tre måneder kom, at Telenor har været for usynlig og derfor vil skrue op for synligheden for at skaffe flere kunder efter at have tabt endnu 28.000 mobilkunder i januar-marts.

»Jeg må erkende, at vi ikke i 1. kvartal har haft fokus på at hente nye kunder og derfor ikke helt har været i forhold til synlighed på markedet, og så får man ikke den andel af kunder, som man mener sig berettiget til. Der er generelt ingen vækst på det danske marked, så paradoksalt nok drejer hver måned sig om, hvem der er bedst til at stjæle kunder fra hinanden. Man er nødt til at friste kunderne og vise dem, at man har bedre tilbud, og her har vi været lidt for passivt. Det er en fejl i min prioritering, og det har vi ændret på,« sagde han.

Ifølge Telenor er danskernes gennemsnitlige dataforbrug i udlandet steget med 30 procent fra 2017 til 2018, og forventningen er, at det stiger yderligere i år.

Efter 15. august vil datamængden i ens mobilabonnement gå tilbage til det nuværende, medmindre man vælger at skifte til et andet abonnement.