TDCs nye topchef fik god fratrædelse

Allison Kirkby gik fra sin toppost i svenske Tele2 med en fratrædelse på 16 millioner svenske kroner.

Allison Kirkby blev i december ny topchef for TDC efter Pernille Erenbjerg. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

TDCs nye topchef, Allison Kirkby, gik fra sit tidligere job i den svenske telegigant Tele2 med en god fratrædelse.

Ikke alene modtog hun en fratrædelsesgodtgørelse på 16 millioner svenske kroner, svarende til 11,4 millioner danske kroner. Samlet set blev hendes vederlag for 2018 på 50,4 millioner svenske kroner (36 millioner danske kroner), skriver den svenske finansavis Dagens Industri med udgangspunkt i Tele2s netop offentliggjorte regnskab.

Det er mere end en fordobling fra 2017, hvor hendes samlede vederlag blev på 19,7 millioner kroner. Størstedelen af stigningen skyldes fratrædelsesbeløbet. Hendes månedlige grundløn steg fra 650.000 svenske kroner i 2017 til 740.000 kroner i 2018.

Allison Kirkby, som tiltrådte hos TDC i Danmark i december 2018, stod i spidsen for Tele2s opkøb af Sveriges største kabel-TV-selskab, Com Hem. Ved fusionen blev det dog klart, at det ikke var hende men Com Hems topchef, Anders Nilsson, som skulle stå i spidsen for den samlede koncern. Hun fratrådte derfor i oktober, hvor hun blev udnævnt som ny koncernchef i TDC. Her afløste hun Pernille Erenbjerg, som sagde op, efter at de danske pensionskasser ATP, PFA og PKA sammen med den australske kapitalfond Macquarie for et år siden købte TDC-koncernen og dermed aflyste TDCs netop indgåede aftale om at købe Viasat- og TV3-ejeren MTG Nordics for den 15 milliarder kroner.