TDC skærer 185 stillinger

Telegiganten er i gang med en omlægning af sin kundevendte organisation op til et ventet frasalg på et senere tidspunkt. Fire procent af de ansatte i Nuuday får om to uger en fyreseddel.

TDC-koncernen har hovedsæde på Teglholmen i Københavns sydhavn. Der vil fremover være færre, der møder ind på arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største telekoncern, TDC, skærer 185 stillinger i sin kundevendte afdeling bort. Det sker som led i en omorganisering, der træder i kraft 1. april, og som skal gøre organisationen fladere, når medarbejderne fremover skal arbejde i 200 tværfaglige hold.

Organisationen slankes fra fem til nu tre ledelseslag.

Fyringer falder 16. marts.

»Det bliver dermed en fladere organisation, hvor der bliver brugt mindre tid på koordinering, hvorfor der også er behov for færre folk. Samlet vil Nuuday desværre skulle sige farvel til 185 kollegaer, svarende til cirka fire procent af den samlede organisation. De 185 medarbejdere vil få besked 16. marts,« forklarer Michael Moyell Juul, der er administrerende direktør for Nuuday.

TDC informerede onsdag medarbejderne om ændringerne, der gælder i det ene af TDCs to ben, Nuuday, som tæller alle koncernens privat- og erhvervskunder i YouSee, Telmore, Hiper, TDC Erhverv, Blockbuster og Relatel.

Fyringsrunden berører ikke TDCs andet ben, TDC Net, der står for alle TDCs netværk, efter at TDC i sommeren 2019 blev splittet op i to selskaber, som arbejder selvstændigt og kan konkurrere mod hinanden. Under TDC Net hører Dansk Kabel-TV.

Nuuday har 4.500 medarbejdere, mens TDC Net har 2.500.

Slut med »Ford-samlebåndsmodellen«

»Vi skal væk fra den klassiske Ford-samlebåndsmodel, hvor én person laver bildøren, en anden rattet, og en tredje sætter kofangeren på. Det er ikke den måde, man udvikler software på i dag. Det gøres bedst i små autonome grupper, der kan teste og justere med det samme. I Nuuday vil vore team fremover samle hele bilen i stedet for, at opgaverne vandrer fra afdeling til afdeling,« forklarer Michael Moyell Juul.

Han overtog i november 2019 posten som administrerende direktør for Nuuday efter hollænderen Jaap Postma, der sagde op efter fire år på posten.

Det er kun halvanden måned siden, at TDC valgte at lægge Fullrate ind under YouSee. Her oplyste TDC, at 25 medarbejdere ville blive fritstillet, ligesom Fullrate-direktør Lars Asger Petersen sagde farvel efter seks år.

TDC slås med at få sat en prop i hullet, hvorigennem kunderne strømmer ud. I oktober-december mistede TDC-koncernen 24.000 TV-kunder, 13.000 mobilkunder, 18.000 bredbåndskunder og 18.000 fastnetkunder, mens omsætningen faldt fra 4.355 millioner kroner for et år siden til 4.284 mio. kr. Driftsresultatet (EBITDA) dykkede fra 1.564 mio. til 1.498 mio. kr., viser de seneste regnskabstal.

Frasalg ventes

TDC har netop ansat den tidligere topchef i Telenor og B&O, Henrik Clausen, som ny koncernchef fra 17. februar. Hans hovedopgave bliver at forestå en løbende trimning af TDC og gøre klar til det ventede frasalg af Nuuday med YouSee som det største selskab, så TDCs ejere siden foråret 2018 – de tre danske pensionskasser ATP, PKA og PFA samt den omstridte, australske kapitalfond Macquarie – kan koncentrere sig om langtidsinvesteringerne i infrastruktur.

TDCs nærmeste konkurrent, norske Telenor, som er Nordens største teleselskab, bebudede mandag fra sit hovedsæde i Oslo, at der i løbet af de næste tre år skal skæres 3.000 stillinger bort. Hvor mange stillinger, der vil forsvinde i Danmark, står ikke klart.