TDC klar med HD-kanaler i telefonstikket

Fra august rykker Danmarks største teleselskab ud med TV-kanaler i HD-kvalitet leveret over telefonnettet.

Foto: Brian Bergmann / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En pakke med fire TV-kanaler i højdefinition bliver TDCs tilbud, når danskerne kommer hjem fra sommerferie.

»Efter sommerferien er vi klar med fire HD-TV-kanaler, og der vil komme flere til i løbet af 2009. Mange har jo købt fladskærme, og de skal have noget at bruge dem til,« lover Jesper Theill Eriksen, koncerndirektør med ansvar for TDCs privatkunder. De fire HD-TV-kanaler med bedre billed- og lydkvalitet, som lanceres omkring 1. august, er BBC HD, TV2 Film, MTV HD og Kanel 5 HD. Det sker på TDC TV, som er TDCs tilbud om at få digitalt TV via fastnetstikket i stedet for gennem et kabel-TV-stik.

»TDC TV udbygges hele tiden med kanaler og funktioner. Snart får man også mulighed for at anvende Start Forfra-funktionen, så man kan se en udsendelse forfra, hvis man først får tændt lidt inde i den. Om nogle år tror jeg, at HD-kanaler vil være godt udbredt, for man vænner sig til, at billedkvaliteten simpelt hen er bedre,« siger Jesper Theill Eriksen til Business.dk.

Nogen kannibalisering

TDCs kabel-TV-selskab, YouSee, tilbyder også HD-kanaler i pakker. Det sker i direkte konkurrence med moderselskabet TDC.

»TDC har valgt en strategi, hvor vi satser på flere varemærker, fordi vi dermed får fat i forskellige segmenter af kunder. Derfor giver det os ikke større problemer internt. Der sker selvfølgelig en kannibalisering mellem selskaberne, men kunderne vælger, hvad de vil have fra os og hvordan,« siger han.

TDC nyder til gengæld godt af at kunne forhandle større aftaler hjem, fordi kundemassen sammenlagt er stor. YouSee dækker som Danmarks største kabel-TV-selskab 44 procent af de danske husstande men sælger også telefoni og Internet-adgang, ganske som TDC selv sælger alle tre ingredienser.