Sydbank: Stort fald på toplinjen

Sydbanks overskud skrumpede i første kvartal, når man sammenligner med samme kvartal af 2018. Det skyldes blandt andet tilbagegang i basis- og handelsindtjeningen.

Det fremgår af bankens regnskab, der er offentliggjort onsdag morgen.

På bundlinjen tjente Sydbank 205 mio. kr. efter skat i perioden, der dækker januar, februar og marts. Det kan sammenlignes med 431 mio. kr. i overskud efter skat i første kvartal af 2018.

I første kvartal havde Sydbank tilbagegang på toplinjen, der udgøres af basis- og handelsindtjeningen. De var til sammen på 996 mio. kr. mod 1108 mio. kr. i samme periode året før.

Basisomkostningerne var i første kvartal endvidere på 719 mio. kr. mod 703 mio. kr. i det tilsvarende kvartal forrige år.

Derudover udgjorde nedskrivningerne i perioden en indtægt på 14 mio. kr., efter at de i samme kvartal året udgjorde en indtægt på 13 mio. kr.

Endelig viste beholdningsresultatet, der er afkastet på de værdipapirer, banken har liggende, et negativt resultat på 14 mio. kr. i første kvartal af 2019. I samme kvartal året før viste beholdningsresultatet et minus på 12 mio. kr.

/ritzau/FINANS