Stripklubejer vil holde åbent to timer længere: »Det er nok til at overleve«

Ifølge en københavnsk stripklubejer vil en åbningstid til klokken to om natten være nok til at sikre overlevelse for stripperbranchen, selv om der ikke er nogen, der kommer til at »spinde guld på det«.

Hos Mirage Copenhagen ville man ikke skulle ændre ret meget for at genåbne, idet gæsterne allerede sidder med god afstand til hinanden, lyder det fra direktøren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag mødes Folketingets partier for at forhandle genåbningens fase fire, hvor især nattelivet vil blive diskuteret. Forud for forhandlingerne har branchen haft et ønske om at kunne holde åbent – også efter klokken 24, hvor natklubber og diskoteker tjener størstedelen af pengene.

Stigende smittetal har imidlertid fået Statens Serum Institut til at fraråde en genåbning af spillesteder, diskoteker og natklubber, der altså netop nu lever i uvished.

En af dem, der ikke ved, om han kan genåbne, er Peter Rygaard Jensen. Han driver stripklubben Mirage Copenhagen, der ligesom så mange andre stripklubber har holdt lukket, alt i mens restauranter, cafeer og barer har kunnet holde åbent siden maj.

Stripklubejeren mener grundlæggende, det er forkert at lukke nattelivet ved midnatstide. Folk kan sagtens finde ud af at opføre sig ordentligt og følge myndighedernes retningslinjer – også efter klokken 24, vurderer klubejeren.

»Det er urimeligt, at en række folkevalgte skal diktere, hvordan vi opfører os efter klokken 24. Jeg synes simpelthen ikke, det burde være nødvendigt at bede voksne mennesker om at stoppe al aktivitet og gå hjem klokken 24,« siger Peter Rygaard Jensen.

Han erkender dog, at mange generelt bliver mindre forsigtige efter klokken 24, hvor gæsterne får mere at drikke. Udvidede åbningstider ville dog være muligt, hvis bare der blev indført flere regler, vurderer Peter Rygaard Jensen. Han henviser til situationen i Spanien, hvor myndighederne dog har måttet bremse genåbningen på grund af stigende smittetal.

»Tag bare situationen i den sydlige del af Spanien. Her har tingene åbent som normalt – der er dog massevis af regler, som man let kan efterleve. Man skeler altså ikke til, om klokken er elleve om aftenen eller fem om morgenen. Det er det, der er mest generende ved Danmark. For hvis der bare kom en masse regler, ville vi bare efterleve dem. Det kan vi sagtens,« siger Peter Rygaard Jensen, der opholder sig i Spanien, mens hans stripklub holder lukket.

»Så behøver man ikke at støtte os længere«

Indtil videre har flere af nattelivets aktører – blandt andet bar- og diskotekskæden Rekom Group – meldt sig klar til at holde åbent som normalt. Mirage Copenhagen efterspørger dog ikke de sædvanlige åbningstider, der løber frem til tidlig morgen. Et par timer yderligere ville være nok, vurderer Peter Rygaard Jensen.

»Det kunne være rart, hvis regeringen ville lade os holde åbent et par timer mere, for så kunne vi rent faktisk genåbne. Derudover har vi jo oftere 20 gæster på Mirage, end vi har 50. Så en genåbning til klokken to om natten med en række retningslinjer ville betyde, at vi kunne gå i gang igen. Så behøver man heller ikke at støtte os længere,« siger stripklubejeren og uddyber:

»Det ville uden tvivl blive en anden type forretning, og der vil ikke være nogen, der ville spinde guld på det, men det ville være nok til at overleve,« vurderer Peter Rygaard Jensen.

Han mener desuden, at muligheden for at undgå smitte på en stripklub er langt bedre end på et diskotek, hvor gæsterne ofte danser tæt. Han henviser samtidig til den »privacy«, der ofte kendetegner omgangsformen på stripklubber.

»Hvis vi fik lov til at genåbne, skulle vi egentlig ikke lave så meget om. For gæsterne sætter pris på at få lidt privatliv og sidde i sin egen sofagruppe, når de kommer ind til os. Og grupperne er som regel afskærmet med en væg eller et gardin, så folk sidder typisk for sig selv,« fortæller Peter Rygaard Jensen.

Ville man stadig kunne få en såkaldt lapdance, som kan udgøre en vis smittefare?
»Ja, det ser jeg ikke noget problem i, for vi ville jo teste vores medarbejdere. Så længe gæsterne ikke er smittede, kan vi altså holde tilbyde det samme, som vi altid har gjort,« siger Peter Rygaard Jensen.

Ligesom natklubber melder Peter Rygaard Jensen sig også klar til at registrere klubbens gæster, så man relativt hurtigt kan informere om smittetilfælde på klubben.

Satser på de gode måneder

Forud for onsdagens forhandlinger er Peter Rygaard Jensen dog udmærket klar over, at hans stripklub ikke kommer til at åbne inden for den næste uge. I hans optik er det vigtigste imidlertid, at Mirage Copenhagen får lov til at genåbne i løbet af efteråret, hvor virksomheden henter en vigtig del af indtjeningen.

»Måske er det meget godt, at vi ikke åbner i morgen, og så bliver lukket igen 1. oktober. Så er det bedre, at vi holder lukket lidt længere og får lov til at åbne i slut september eller til oktober. Så kan vi få oktober, november og december, som er tre rigtig gode måneder. Det ville være nok for os, afslutter Peter Rygaard Jensen.