Stort luftfartsselskab klar med coronaforsikring: Vil dække begravelser

Luftfartsselskabet Emirates har lanceret en coronaforsikring til selskabets passagerer, som dækker en række udgifter, hvis passagererne rammes af coronavirus på rejsen, skriver BBC.

Emirates dækker begravelser med op til 1.500 euro, hvis en passager dør som følge af covid-19 under rejsen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det store luftfartsselskab Emirates tilbyder nu en gratis coronaforsikring.

Som det første i verden er selskabet villigt til at dække udgifter til begravelser, såfremt en passager dør af covid-19 under rejsen.

Det skriver BBC, som beretter, at passagererne kan få dækket behandling, hotelkarantæne og endda deres begravelse, hvis de får covid-19, mens de er ude at rejse.

Tidligere på måneden måtte Emirates fyre op mod 9.000 ansatte, og de nyeste tiltag er endnu et tegn på, at hele turismeindustrien er hårdt ramt af coronapandemien. Emirates havde 60.000 ansatte før krisen.

»Vi ved, at folk længes efter at flyve, når grænserne rundtom i verden begynder at genåbne, men de søger fleksibilitet og forsikring, i tilfælde af at der sker noget uventet under deres rejse,« har topchefen for og stifteren af Emirates Group, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, sagt ifølge BBC.

Tiltaget gælder inden for 31 dage fra begyndt rejse og forventes at løbe til slutningen af oktober.

Forsikringen gælder alle passagerer og vil ifølge BBC dække op til 150.000 euro for lægehjælp og andre medicinalomkostninger, hotelkarantæne i op til to uger for 100 euro om dagen samt 1.500 euro til begravelsen, hvis passageren skulle dø som følge af covid-19 under rejsen.