Stjernearkitekten Bjarke Ingels køber sig ind i storentreprenør

Danmarks mest kendte arkitekt, Bjarke Ingels, bliver medejer af entreprenørkoncern. Købet markerer et nybrud i den danske arkitektverden.

Stifter af og arkitekt i BIG Bjarke Ingels (tv.) og hovedaktionær i entreprenørvirksomheden Pihl Holdings Carsten Mindegaard skal samarbejde om nye bæredygtige byggeprojekter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Entreprenørvirksomheden Pihl Holdings og Bjarke Ingels Group (BIG) slår pjalterne sammen i nyt partnerskab.

Den verdenskendte tegnestue har købt ti procent af Pihl Holdings-koncernen, der nærmer sig en årlig omsætning på to milliarder kroner.

Med købet går BIG mod strømmen og bliver den første arkitektvirksomhed, der køber sig ind i en entreprenørvirksomhed.

Ifølge hovedaktionær i Pihl Holdings Carsten Mindegaard er købet et nybrud inden for arkitektverdenen.

»Vi har set mange opkøb de seneste år, hvor store rådgivende ingeniørvirksomheder opkøber arkitekthuse. Det er dog første gang, at en stor dansk entreprenør går sammen med en kendt arkitektgruppe,« siger han og fremhæver, at han er stolt over at få Bjarke Ingels og resten af arkitektfirmaet med på holdet.

»I Pihl er vi vant til at løse store, komplekse byggeopgaver. Vi vil naturligvis fortsætte samarbejdet med andre arkitekthuse, men næste skridt er sammen med BIG at få gjort projekterne bygbare tidligt i fasen, hvilket fordrer kreativitet og er en stor fordel for bygherrerne,« siger han.

De to virksomheder har tidligere samarbejdet om Museet for Søfart og Gl. Hellerup Gymnasium.

Bæredygtig arkitektur

For stifter af BIG Bjarke Ingels skal det nye partnerskab være med til at styrke samarbejde på tværs af fagområder for i sidste ende at skabe banebrydende og bæredygtig arkitektur.

»Design har en stor betydning for værdiskabelse og det bæredygtige aftryk, og jeg tror på, at vi som arkitekter skal genvinde mere kontrol over byggeprocessen for at være med til at accelerere den grønne omstilling,« siger han.

Håbet er, at BIG kan gøre Pihl til den foretrukne samarbejdspartner for arkitekter med fokus på kvalitet og bæredygtighed.

»Omvendt tror jeg på, at vores partnerskab med Pihl kan skabe et endnu større fokus hos os for, hvordan vi oversætter visionært design ned til sidste søm og skrue,« siger Bjarke Ingels.

BIG forsikrer, at selskabet fremadrettet vil samarbejde med andre entreprenører.