Scandinavian Tobacco scorer kasssen på amerikanernes rygetrang

Salget af håndrullede cigarer buldrer afsted i USA, og den høje dollarkurs giver solide resultater hos Scandinavian Tobacco.

Salget af håndrullede cigarer stiger med 33 procent. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er grund til høj cigarføring på Scandinavian Tobacco Groups hovedkvarter i Søborg. Halvårsregnskabet viser nemlig, at amerikanernes smag for håndrullede cigarer kombineret med den høje dollarkurs klirer godt i pengekassen.

Salget af de eksklusive cigarer steg med 33 procent i første halvår af 2015 til 884 mio. kroner, men justerer man for valutakurserne er stigning blot på 8,6 procent.

Samlet set stiger Scandinavian Tobacco Groups omsætning med 13,3 procent (4,0 procent justeret for valuta) til 3.225 mio. kroner, mens driftsresultatet (EBITDA) vokser med 131 mio. kroner til 634 mio. kroner. Tobaksselskabet oplyser i regnskabet, at bruttomarginen ligger på 49,2 procent.

»Vi fortsatte væksten i første halvår samtidig med, at vi har fokuseret på optimering af vores supply chain. Vi er meget tilfredse med den fortsatte vækst på det amerikanske marked for håndrullede cigarer,« lyder det fra koncernfinansdirektør Sisse Fjelsted Rasmussen i en kommentar til regnskabet.

En del af væksten kommer efter Scandinavian Tobacco Group købte den belgiske cigarproducent Verellen i september 2014. Den virksomhed er nu fuldt integreret i produktionen og bidrager med 3,1 procentpoint til væksten.

Scandinavian Tobacco Group har desuden ændret distributionsstruktur i Rusland, hvor lokal partner fremover skal håndtere den samlede lokale tobaksportefølje, hvilket man forventer vil bidrage positivt til resultaterne i andet halvår af 2015.