Saxo Bank lander rekordoverskud: Nye kunder strømmer ind i butikken

Saxo Banks overskud steg til næsten en milliard kroner i 2018 – delvist drevet af frasalget af Saxo Payments og tilstrømning af nye kunder.

Direktør og ejer af Saxo Bank, Kim Fournais. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Saxo Bank lukkede 2018 med det største overskud i bankens historie efter en markant stigning i antallet af nye kunder og frasalget af Saxo Payments.

I bankens netop offentliggjorde årsregnskab, fremgår det at Saxo Bank fik et overskud på 955,8 mio. kroner i 2018, hvilket er en stigning på 138 pct. i forhold til resultatet på 401,1 mio. kroner i 2017.

Antallet af nye kunder steg 67 pct. sammenlignet med tilgangen af kunder i 2017, hvilket kommer efter Saxo Bank i det forgangne år lancerede flere nye handelsplatforme, inklusiv SaxoTraderPro og SaxoInvestor.

»Vi forventer, at væksten i nye kunder fortsætter i 2019, for vi kan se, at SaxoInvestor giver privatinvestorerne en mulighed for at få inspiration og tage kontrol over deres investeringer, som de ikke har haft før,« siger Saxo Banks topchef, Kim Fournais, i pressemeddelelsen.

De primære driftsindtægter faldt dog med otte pct. til 2,8 mia. kroner, hvilket Kim Fournais tilskriver blandt andet lavere handelsaktivitet efter et brutalt år på de finansielle markeder.