Rekordfå danske netsteder hacket

»Kun« 93 .dk-netadresser blev i januar overtaget af hackere.

Hver måned rammes danske netadresser af hackere, der overtager dem og typisk skifter forsiden ud med deres egne budskaber. Arkivfoto: Iris/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Det laveste antal danske netadresser i mands minde faldt i januar for hackeres hærgen.

Kun 93 netsteder oplevede i årets første måned at få udskiftet indholdet med hackernes ofte religiøse og/eller politiske budskaber - i fagjargon kaldet for »defacement«-angreb. Det viser den månedlige opgørelse fra statistiknetstedet Zone-H, oplyser IT-sikkerhedsorganisationen DK-CERT, der overvåger den danske del af Internet.

Til sammenligning var der i november 179 danske netadresser, der bukkede under, mens tallet i december lå på under 160. Siden august 2016 har hackere hver måned ramt under 200 adresser. For hele 2016 blev i alt blev 3.585 danske netadresser med .dk som efternavn overtaget mod 4.303 i 2015. Rekorden blev sat i 2011, hvor 11.662 danske netsteder bukkede under.

Af angrebene i januar var de 37 masseangreb. Her lykkes det hackere at trænge ind på et nethotel, der huser mange forskellige netadresser på deres servere

Der var 5. februar i alt 1.331.677 netadresser med .dk som efternavn, viser tal fra DK-Hostmaster, der administrerer det såkaldte .dk-domæne.