Kæmpe hackerangreb koster trængt internetgigant 2,5 milliarder kroner

Telegigant barberer købsprisen på trængte Yahoo ned efter historisk store hackerangreb.

Telegiganten Verizons overtagelse af Yahoo bliver nu endelig til noget, men hackerangrebene har trukket forhandlingerne ud. Arkivfoto: Justin Sullivan, AFP/Getty Images/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdenshistoriens to største hackerangreb kommer foreløbig til at koste den trængte, amerikanske internetgigant Yahoo i nærheden af 2,5 milliarder kroner.

Så meget har telegiganten Verizon, USAs største, nemlig slået af den pris, som selskabet vil betale for at købe Yahoo, oven på afsløringerne af, at først en halv milliard og siden en hel milliard andre brugere havde fået stjålet deres personlige oplysninger, efter at hackere havde været inde i Yahoos systemer.

Regningen kan vokse

Verizon har nu nedjusteret sit købstilbud til 4,48 milliarder dollars i kontanter. Det er 350 millioner dollars - svarende til 2,5 milliarder kroner - mindre end det første tilbud, der kom lige før afsløringen af hackerangrebene. Verizon ventes at kunne overtage Yahoo i andet kvartal 2017.

Regningen kan dog blive endnu større. De to har nemlig aftalt at dele regningen for fremtidige erstatninger og omkostninger, der følger af hackerangrebene, som det amerikanske forbundspoliti FBI netop nu efterforsker.

Oplysninger om de 500 millioner brugerkonti blev stjålet af hackere i 2014 og offentliggjort i september 2016. Tre måneder senere, i december 2016, måtte Yahoo igen krybe til korset og tilstå, at andre flere end en milliard brugerkonti var blevet ramt i august 2013. Sidstnævnte var verdens største hackerangreb.

Alle Yahoo-brugere er blevet opfordret til straks at skifte deres adgangskode. Også mange danskere bruger Yahoos gratis e-mailtjeneste.

Verizon: Købet giver stadig god mening

Verizon slår fast, at købet af Yahoo fortsat giver god mening strategisk. Verizon vil kombinere Yahoos annonceteknologier med søgemaskine, e-mailtjeneste og beskedtjeneste hos AOL (America Online), som Verizon købte i 2015 for 4,4 milliarder dollars.

Købsplanerne blev offentliggjort i juli, men hackerangrebene har forsinket forhandlingerne.

Yahoo har gennem flere år været presset økonomisk af dårlige resultater. Yahoo hyrede i 2013 Marissa Mayers som ny topchef. Hun kom fra Google og har siden forsøgt at rydde op i Yahoo og få styr på økonomien. Det seneste regnskab, der kom i januar, var bedre end forventet. Overskuddet for årets sidste tre måneder landede på 162 millioner dollars ud af en omsætning på 960 millioner dollars.