Reaktioner på Lars Larsens død: »Vi skylder ham en kæmpe tak«

Lars Larsen, stifter af Jysk, er mandag morgen gået bort i en alder af 71 år. I timerne efter har flere danskere udtrykt deres respekt for forretningsmanden. Brian Mikkelsen kalder ham et »fyrtårn«, mens musikeren Simon Kvamm takker på vegne af hele Silkeborg.

Lars Larsen, stifter af Jysk, er tidligt mandag morgen sovet stille ind. Foto: NIELS AHLMANN OLESEN Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Lars Larsen, stifter af dyne- og sengetøjsimperiet Jysk, er stille sovet ind tidligt mandag morgen i sit hjem i Silkeborg, hvor han var omgivet af den nærmeste familie.

Forretningsmanden døde i en alder af 71 år, og han efterlader sig sin hustru, Kristine, sine to børn og fire børnebørn.

Han stiftede Jysk tilbage i 1979, og dyne- og sengetøjsvirksomheden nåede således at runde sit 40-års jubilæum, inden stifteren gik bort.

Siden nyheden om dynekongens død har adskillige danskere udtrykt deres kondolencer til familien, og flere har også sat ord på den betydning, som Lars Larsen har haft for Danmark.

En af dem er Erhvervsminister Simon Kollerup, Socialdemokratiet, der på Twitter udtrykker, at Lars Larsen var en ganske særlig mand.

Søren Pape Poulsen, tidligere Justitsminister og formand for Konservative, mener, at Lars Larsen har sat et særligt aftryk.

Brian Mikkelsen, Direktør i Dansk Erhverv og tidligere partifælle med Søren Pape Poulsen, skriver, at Lars Larsen var et »fyrtårn« og en af de helt store.

Brian Mikkelsen møder opbakning fra Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder, der også har valgt at benytte Twitter til at ære Lars Larsens minde.

Lars Larsen var en ganske særlig mand.

Musikeren Simon Kvamm har også sendt en sidste hilsen til dynekongen. Ifølge ham kan man som silkeborgenser nemlig kun være taknemlig for alt det, som Lars Larsen har gjort for byen.

Overborgmester i København, Frank Jensen, har sendt en særlig tak til Lars Larsen for hans interesse og engagement i idrættens verden.

Samme linje følger Morten Østergaard, formand for Radikale Venstre, i sine sidste ord til erhvervsmanden, som politikeren kalder for et »ikon«.

Hos Dansk Folkeparti roser gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup Lars Larsen for at have skabt mange arbejdsplaser. Jysk har i dag mere end 23.000 ansatte på verdensplan.