Presset fødevarekæmpe slår Rema-ejer i kampen om tankstationerne

Detailvirksomheden Dagrofa har de seneste par år tabt et milliardbeløb. Nu har virksomheden indgået en stor aftale med Q8 og skubbet rivalen Rema 1000 ud i kulden.

Dagrofakoncernen har med Tomas Pietrangeli i spidsen indgået en millionkontrakt med Q8 om at levere varerne til alle kædens tankstationer, skriver Børsen. Det er et vigtigt i skridt for at få styr på Dagrofas økonomi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Tankstationskæden Q8 har i 20 år fået leveret størstedelen af sine varer fra Reitangruppen, der blandt andet ejer den norske supermarkedskæde Rema 1000.

Men nu er Reitangruppen blevet smidt på porten, og en ny leverandør er blevet budt velkommen. Det er rivalen Dagrofa, som overtager jobbet med at fylde hylderne efter at have skrevet under på en kontrakt til en halv milliard kroner med Q8.

Det skriver Børsen fredag.

Til avisen fortæller Dagrofas koncerndirektør Tomas Pietrangeli, at det er et udtryk for, at detailvirksomheden er i gang med at vende flere års økonomisk nedtur.

»Det giver os blod på tanden i forhold til det, som vi gerne vil, og det beviser, at vi har fat i noget. Det er en meget, meget vigtig aftale for os,« udtaler Tomas Pietrangeli til Børsen.

Omsætningsvæksten står stille

Detailvirksomheden Dagrofa har i de seneste år blødt milliarder. I 2018 lød tabet alene på 600 millioner kroner. Samlet set har fødevarekoncernen opbygget et milliardunderskud på 2,3 milliarder kroner siden 2013.

Det skyldes blandt andet en fejlslagen satsning på discountkæden Kiwi, som Dagrofa måtte lukke sidste år.

Dagrofa, der ejer kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, havde i 2018 en omsætning på knap 17,5 milliarder kroner, hvilket gør koncernen til landets fjerdestørste detailvirksomhed.

Generelt har detailbranchen haft nogle hårde år, og fælles for de fleste af landets største dagligvarekæder er, at omsætningsvæksten har stået stille i ti år. Det fremgik af Berlingskes nylige opgørelse over landets 1.000 største virksomheder.

For Dagrofa er millionkontrakten med Q8 derfor en mulighed for igen at skabe overskud. Ifølge Børsen skal Dagrofa nu til at levere størstedelen af alle varer, der bliver solgt på Q8s 107 tankstationer. Samtidig skal koncernen også levere udstyret til driften af 133 F24-stationer.