Poulsen sælger 25 millioner stykker tøj om året

50 år mandag. Stifteren af DK Company har bygget en milliardforretning op og ejer også et par golfbaner.

Jens Poulsen står i dag i spidsen for en af landet store tekstilvirksomheder. Claus Fisker/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

På Berlingskes seneste opgørelse fra 2019 over Danmarks rigeste – det vil sige dem, der kan skrive »milliardær« på visitkortet  – optræder Jens Poulsen som nr. 61. Han står i spidsen for en af landets store tekstilkoncerner, DK Company, med 2.400 ansatte og en omsætning på 3,5 milliarder kr.
Ganske godt gået af en mand, der med opvækst i en tekstilfamilie indledte sin karriere med at gå ind ad døren som butikselev i MR-butikken i Ikast. I 1988 kunne han kalde sig uddannet, og året efter snusede han til international mode hos Harrods i London. 20. januar fylder Jens Poulsen 50 år.
DK Company kan i omfang og størrelse ikke måle sig med en anden jysk tøjkoncern, Bestseller, men ambitionerne har ikke fejlet noget hos Jens Poulsen, og stille og roligt har han med en række opkøb gennem årene bygget en forretning op med 22 forskellige mærker. Blandt koncernens kendte brands er InWear, Matinique, Part Two, Blend, Fransa, ICHI, Solid, b.young, Gestuz og Cream. Derudover driver selskabet 220 butikker.
Efter at have udddannet sig på Eksportskolen og været medejer af tøjforretningen Hea-Net i Ikast grundlagde Jens Poulsen i 2001 DK Company med fem ansatte. Selskabet er vokset gennem hovedsagelig målrettede opkøb af andre brands og forretninger. Over 20 opkøb er det blevet til, og i dag sælger koncernen på årsbasis omkring 25 millioner stykker tøj til 60 lande.

Koncernen er en blomst

Ifølge stifterens selvudviklede organisationsdiagram bygger koncernen på et »Blooming Concept« med en multibrand-strategi. Konceptet skal ses som en blomst med rødder, blade, kronblade og bier, hvor synergierne i »sammen er vi stærkest« er bærende.
Alt går dog ikke op i tøj og koncepter for grundlæggeren, som via sit holdingselskab ejer 80 procent af DK Company og ifølge Berlingske opgørelse har en personlig formue på 2,1 milliarder kr. Hans store interesse er golf, og han ejer to golfbaner – hvortil kommer to ejendomsselskaber.
Et par tillidshverv er det også blevet til. Jens Poulsen sidder i bestyrelserne for bl.a. Dansk Mode og Tekstil samt FCM Samfund.