Her er modens rollemodeller i dansk erhvervsliv

Det er utroligt få danske erhvervsfolk, som ifølge modeeksperterne formår at være stilistiske fyrtårn. En ekspert mener endda, at man er nødt til at kigge mod udlandet.

Kronprinsesse Mary burde ifølge Chris Pedersen være et modemæssigt forbillede for kvinderne i erhvervslivet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det giver blandede resultater, når Berlingske spørger flere modeeksperter om, hvem de vil pege på som erhvervslivets rollemodeller, når det kommer til mode.

I den ene ende af spektret har vi holdningen hos Torsten Grunwald, der er forfatter til bogen »Den velklædte mand«.

Ganske vist erkender han, at Hummel-ejeren Christian Stadil er »god til mode«.

»Han har helt klart styr på, hvad modetendenserne er. Han har sin egen virksomhed og afspejler også den branche, modebranchen, som han arbejder i, så han har lidt mere stilistisk frirum end den almindelige direktør,« siger han.

Hummel-topchef Christian Stadil fremhæves for sin »kreative erhvervsleder«-tøjstil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Modeeksperten Chris Pedersen bakker ham i øvrigt op. Christian Stadil er en »god eksponent for den kreative erhvervsleder«, siger han.

En umulig opgave

Men ved eftertanke har Torsten Grunwald dog en opsang.

»Du har sat mig på en umulig opgave. Hvor meget jeg end gerne vil, kan jeg ikke få øje på en kendt dansk forretningsmand eller for den sags skyld politiker, der har et sådant greb om sit tøj, at jeg kan fremhæve ham som et stilistisk forbillede,« siger han.

For ifølge modeeksperten er det »slet, slet ikke nok« at tage et stramt jakkesæt på og binde et slips.

»God tøjstil er sans for god pasform, flatterende snit, harmoniske farvesammensætninger. En travl forretningsmand af i dag har sjældent tid til at opbygge den form for kompetence. Jeg kan eventuelt. finde en i udlandet, hvis det kan bruges,« siger han.

Tryg-direktør Morten Hübbe bliver fremhævet af modeekspert Chris Pedersen for sin tøjstil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Flere kvinder end mænd

Ifølge Chris Pedersen er der dog inspiration at hente inden for landets grænser, nærmere bestemt ude hos toppen af Tryg.

»Morten Hübbe (Trygs topchef, red.) i det tredelte jakkesæt er jo et perfekt eksempel på, hvor jakkesættet bevæger sig hen,« siger han.

Derudover peger Chris Pedersen på iværksætterikonet Jesper Buch, som ifølge modeeksperten kan betegnes som »altid skarp, ultra urban, sporty og cool af type«.

Serieiværksætter og investor Jesper Buch fremhæves for sin »urbane« tøjstil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Når det kommer til kvinder, der stikker frem på erhvervslivets catwalk, fremhæver Chris Pedersen en række forbilleder.

»Caroline Ahlefeldt (professionel bestyrelsesmedlem, red.) ligner en seriøs erhvervskvinde uden at være iklædt et klichéfyldt jakkesæt,« siger han og tilføjer:

»Helle Thorning-Schmidt er blevet langt mere sensuel nu, end da hun var i politik.«

Bestyrelseskvinde, direktør og tidligere grevinde Caroline Ahlefeldt stikker ifølge Chris Pedersen ud på den positive måde, når det kommer til mode. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Endelig vil Chris Pedersen også gerne fremhæve en trio inden for toppen af techverdenen. Googles danske direktør, chefen for Microsoft i Vesteuropa og Microsofts danske direktør.

»Google-direktøren Malou Aamund er ret klassisk, men utroligt velklædt. Marianne Dahl Steensen er lige i skabet, og så er det modemæssigt interessant, at Nana Bule i én situation har været afbilledet med en prikket »pussy bow«-silkeskjorte på,« fortæller han.

Microsoft Danmarks topchef, Nana Bule, er én blandt flere kvindelige techdirektører, der fremhæves som en modemæssig rollemodel. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto.