PostNord fyrer topchefen

Den øverste chef for den dansk-svenske postgigant PostNord er færdig. Bestyrelsen har fyret Håkan Ericsson og indsat en svensk kvinde i hans sted.

Postnord får ny topchef, efter at bestyrelsen tirsdag har fyret Håkan Ericsson, der har været koncernchef siden i det trængte postselskab siden 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Efter en årrække med markant forværring i regnskabsresultaterne gik den ikke længere for Håkan Ericsson. Postnord-topchefen er blevet smidt på porten af bestyrelsen i den dansk-svenske postgigant.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse tirsdag formiddag. Her beskriver Postnord også, at brev- og pakkemarkedet »gennemgår store forandringer«. Det skulle betyde, at virksomheden har brug for »en fleksibel og effektiv måde« til vænne sig denne nye virkelighed med faldende brevmængder og et voksende pakkemarked.

Tempoet i PostNords omstillingsarbejde er som følge af accelererende markedsændringer nødt til at stige endnu mere. Samtidig skal der fokuseres endnu mere på kernevirksomheden i de enkelte lande, fordi det er afgørende for at kunne opfylde kundernes behov og sikre langsigtet lønsomhed,« siger Christian Jansson, bestyrelsesformand i PostNord, i meddelelsen.

En fælles beslutning

Bestyrelsen og Håkan Ericsson er derfor »i fællesskab nået frem til«, at tiden er inde til et nyt lederskab i virksomheden, der måtte notere et underskud på en milliard svenske kroner i 2018.

I hans sted træder Annemarie Gardshol. Hun får således i dag en ekstra kasket ud over hendes nuværende stilling som chef for PostNord Sverige.

»Den nye ledelse vil nu meget hurtigt i samarbejde med bestyrelsen udarbejde en plan for gennemførelse af de nødvendige omstillinger. Det er vores ambition at fortsætte med at styrke vores førende position i Norden,« siger Annemarie Gardshol, konstitueret koncernchef i Postnord, i meddelelsen.

Det er dog ikke den eneste ændring i ledelsen af postfirmaet. Finansdirektør Gunilla Berg forlader også virksomheden, og hun bliver midlertidigt erstattet af Lena Larsson, der også er hentet internt fra PostNord.

Bestyrelsen indleder nu jagten på en ny permanent koncernchef og finansdirektør. En jagt, man forventer at have afsluttet senest ved årsskiftet.