Piloter for alle tre lande er samlet ved forhandlingsbordet

SAS-piloterne fra både Danmark, Norge og Sverige er i dag samlet til forhandlinger i Norge. Piloterne mødtes til forhandlinger hos Riksmekleren, den norske forligsmand, i dag klokken 11. Det bekræfter forligsmand Mats Wilhelm Ruland til NTB.

(ARKIV) SAS-piloternes strejke har onsdag ført til 3.306 aflyste fly, hvilket har ramt 326.917 passagerer ifølge SAS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Efter flere dage med strejke og ingen kontakt mellem de stridende parter er de norske SAS-piloter tilbage ved forhandlingsbordet.

»Jeg kan bekræfte, at parterne skal mødes hos Riksmekleren (Norges forligsmand, red.),« bekræfter forligsmand Mats Ruland overfor det norske nyhedsbureau NTB.

Da SAS-piloterne mødtes til mægling før weekenden, sluttede forhandlingerne brat, uden at parterne nåede i nærheden af forsoning om piloternes lønniveau og vagtplaner.

Det er norske Marianne Hernæs, Head of Industrial Relations i SAS, der leder forhandlingerne på vegne af SAS, mens danske René Arpe som formand for SAS Pilot Group er piloternes topforhandler.

»Det er positivt, at vi nu mødes ved forhandlingsbordet igen. Da strejken er inde på dag seks, er det vigtigt, at vi får optimeret forhandlingsprocessen. Derfor foregår forhandlinger for hvert land i Norge i dag,« siger pressechef Mariam Skovfoged i en kommentar til Ritzau.

Den omfattende strejke blandt SAS-piloterne, har onsdag måttet holde flyene på jorden i seks dage. SAS har aflyst mere end 3.000 afgange, hvilket har haft konsekvenser for over 300.000 passagerer i Norge, Sverige og Danmark, som er de tre lande, piloterne strejker i.

Ruland siger, at parterne har samme position, som inden forhandlingerne brød sammen i fredags. Hvilket vil sige, at der forsat vil blive drøftet løn, arbejdstid og vagtplaner.

»Vi skal forsøge at finde en løsning på konflikten. Jeg har altid tro på en løsning, men det er krævende,« siger han.

Parterne skal ifølge planen mødes onsdag klokken 11, skriver E24.

»Det er klart positivt, at parterne mødes igen, men jeg kan ikke kommentere noget ud over det,« siger Jan Levi Skogvang fra Scandinavian Norge Flygerforening til E24.

I løbet af den seks dage lange strejke er mere end 325.000 passagerer blevet påvirket af aflysningerne. I alt er 3.306 fly aflyst indtil videre, ifølge SAS.

SAS har tidligere oplyst, at passagererne, som har planlagte rejser frem til 5. maj, kan aflyse eller ombooke deres rejser, eftersom de ikke kan vide sig sikre på, hvornår strejken er overstået.