Passagervækst giver solid bundlinje til Metroselskabet: Forventer Cityringen færdig til tiden

Metroselskabet har leveret et fornuftigt 2018-regnskab. Året bød på 1,2 millioner flere passagerer og et overskud på 300 millioner kroner. Desuden maner selskabet eventuelle spekulationer om øvrige forsinkelser af Cityringen i jorden.

Metroselskabet forventer, at de igangværende anlægsprojekter Cityringen og Nordhavnslinjens åbninger kommer til at ske til tiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

2018 var et godt år for Metroselskabet. De kom ud af året med 1,2 millioner flere passagerer end i 2017, hvilket resulterede i 300 millioner kroner på bundlinjen hos selskabet, der ejes af Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Transport-, Bolig-, og Bygningsministeriet.

»Det er glædeligt, at så mange vælger at bruge metroen. Ikke mindst når man kan se, at den øvrige kollektive transport er udfordret af faldende passagertal. Den vækst er værd at notere sig også set i lyset af, at det er lykkedes at skabe denne passagervækst i metroen uden offentligt driftstilskud,« siger Jørn Neergard Larsen, bestyrelsesformand i Metroselskabet i en pressemeddelelse.

Selskabet ønsker at øge kapaciten, så metroen kan transportere flere passagerer pr. tog. Det skal en ny sædeopsætning i metrotogene blandt andet være med til at realisere sammen med hyppigere afgange i myldretiden.

Selskabet vil desuden sætte ind med flere kampagner, der skal nudge passagererne til »mere hensigtsmæssig adfærd«, så en høj driftstabilitet kan opretholdes.

Forventer ikke forsinkelser på Cityringen

Metrobyggeriet har gennem de seneste otte år, sat sit præg på bybilledet og fyldt meget i hovedstaden. Den kommende Cityring (M3) er – udover yderligere driftsoptimering af de ekstierende linjer, M1 og M2, fortsat et stort fokusområde for selskabet.

Selskabet skriver i en pressemeddelelse, at planen fortsat er, at Cityringen skal åbne til sommer. Fremdriften på byggeriet i 2018 mødes af nye toner fra selskabet, der nu betegner fremdriften af byggeriet som værende »tilfredsstillende«.

»Mod udgangen af 2018 var der en tilfredsstillende fremdrift på byggeriet af Cityringen, og i efteråret passerede byggeriet en afgørende milepæl. Vi følger projektet tæt, og vi vil løbende orientere vores ejere og offentligheden om fremdriften på Cityringen og vores øvrige anlægsprojekter,« siger Jørn Neergaard Larsen.

Nordhavnslinjen, M4, følger også tidsplanen. Den ventes at åbne i begyndelsen af 2020.