Oprydning i Danske Banks ledelse: Flere direktører stopper

Danske Banks nye topchef Chris Vogelzang sætter et nyt hold i spidsen for landets største bank.

Chris Vogelzang, ny adm. direktør i Danske Bank, foretager en rækker ændringer i bankens ledelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre direktører i Danske Bank stopper omgående, mens banken udnævner to nye medlemmer af direktionen.

Direktionsmedlemmerne Jim Ditmore, Frederik Gjessing Vinten og Christian Baltzer forlader deres stillinger, mens den vragede topchefkandidat Jacob Aarup-Andersen får nyt ansvarsområde. 41-årige Jacob Aarup-Andersen skal i fremtiden være chef for de danske bankaktiviteter.

»Jeg er glad for at kunne præsentere to nye stærke medlemmer af direktionen. Stephan Engels, der bliver vores nye Chief Financial Officer, kommer med stærke eksekveringskompetencer og ledelsesmæssig erfaring fra blandt andet banksektoren. Berit Behring har leveret en række stærke resultater i sine 12 år i Danske Bank, senest som landechef i Sverige, hvor hun har stået i spidsen for en succesfuld vækststrategi, der har gjort Danske Bank til en betydelig udfordrer på markedet,« siger Chris Vogelzang, topchef i Danske Bank, og tilføjer:

»Samtidig siger jeg tak til Frederik Gjessing Vinten for en dedikeret indsats i forskellige stillinger i banken gennem flere år, hvor han har spillet en nøglerolle i forhold til en række vigtige initiativer og udviklingen af bankens strategi. Også tak til Jim Ditmore for hans indsats gennem de seneste fem år, der har skabt en stærk platform for den fremtidige drift og it-udvikling. Og tak til Christian Baltzer for hans bidrag det seneste år på CFO-området og på tværs af banken.«

Finansdirektør fik mindre end et år på posten

Christian Baltzer tiltrådte som Danske Banks finansdirektør i midten af oktober 2018 og nåede dermed kun under 11 måneder på posten. Afløseren bliver Stephan Engels, der siden 2012 været finansdirektør i den andenstørste bank i Tyskland, Commerzbank. Han forventes at tiltræde i april 2020.

Danske Bank oplyser desuden, at forretningsenheden Group Development, der blev oprettet i 2018, opløses. Som konsekvens heraf fratræder Frederik Gjessing Vinten sin stilling som chef for Group Development og medlem af direktionen, en stilling han har haft siden 2018.

De fleste af udviklingsaktiviteterne flyttes ud i bankenhederne med henblik på »at bringe dem tættere på kunderne og skabe en enklere og mere effektiv organisation«. Private Banking-aktiviteterne, der har været en del af Wealth Management, flyttes ligeledes ud i bankenhederne.

Amerikanske Jim Ditmore har været chef for Group Services & Group IT (Chief Operating Officer) siden 2014, mens hans farvel betyder, at Danske Banks topchef, Chris Vogelzang, vil lede området, indtil banken har fundet en afløser for Jim Ditmore.

Danske Banks direktion består herefter af følgende medlemmer:

  • Chris Vogelzang, topchef og midlertidig chef for Group Services & Group IT (COO)
  • Berit Behring, chef for Wealth Management
  • Carsten Rasch Egeriis, Chief Risk Officer (risikochef)
  • Glenn Söderholm, chef for Banking Nordic og midlertidig chef for Banking DK
  • Jacob Aarup-Andersen, midlertidig finansdirektør, derefter chef for Banking DK
  • Jakob Groot, chef for Corporates & Institutions
  • Philippe Vollot, compliancedirektør
  • Stephan Engels, finansdirektør