Nye tal for Airbnb: En halv milliard gæster på verdensplan

I 2018 har en halv milliard gæster overnattet gennem Airbnb, og sidste år overnattede en million gennem platformen i Danmark. Størstedelen af Airbnb-gæsterne i de danske hjem kommer fra Tyskland. Det skriver Airbnb i en pressemeddelelse.

(Arkiv) Airbnbs hidtil bedste nat på europæisk jord var 11. august i 2018. Her overnattede 1,9 millioner Airbnb-gæster i Europa – mere end dobbelt så mange som en gennemsnitlig nat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Scanpix

Airbnb er vokset gevaldigt. Fra sølle tre gæster, der overnattede hos de to stiftere, Brian Chesky og Joe Gebbia, da virksomheden blev stiftet tilbage i 2008, til i dag, hvor virksomheden har tre gæster hvert halve sekund i et af de seks millioner hjem i 191 lande, der er tilmeldt som såkaldte værter. Det skriver Airbnb i en pressemeddelelse.

Den deleøkonomiske torn i øjet på den etablerede hotelbranche Airbnb har siden sin start i 2008 ramt milepælen: En halv milliard gæster på verdensplan.

Blandt de seks millioner værtshjem er der 4.000 slotte, 2.400 trætoppe, mongolske yurts, svenske ødegårde og danske sommerhuse

I 2018 overnattede omkring en million Airbnb-gæster i danske hjem. Cirka 40 procent af overnatningerne var uden for de største byer, København, Aarhus, Aalborg og Odense. De tyske gæster var der flest af. Vores sydlige naboer overnattede hele 120.000 gange med Airbnb i Danmark sidste år.

Reguleret i flere byer

Airbnbs formål blev skabt og præsenteret med formålet at skabe mere autentisk turisme, hvor rejsende kan bo hos lokale, som de kan give dem en både mere alsidig og bæredygtig ferie. Men Airbnb er også blevet mødt af megen kritik fra hotelbranchen, der overordnet mener, at Airbnb skaber urimelige konkurrencevilkår for en branche, der allerede er hårdt spændt op.

Det har fået flere af verdens storbyer til at stramme vilkårene for deleplatformen, der disruptede hotelbranchen for over ti år siden. København, Paris, Berlin, New York og Barcelona er blandt de byer, der har strammet vilkårene over det, der efterhånden har udviklet sig fra en ny spiller på markedet til en af de største spillere.

Det europæiske marked har taget Airbnb mest til sig, 45 procent af Airbnbs overnatninger sker i Europa – det er flere end i Nordamerika og Asien tilsammen. Den bedste nat hidtil var 11. august 2018. Her overnattede 1,9 millioner gæster i Europa – hvilket er mere end dobbelt så mange som på en normal nat.

Platformens seks millioner værter har i løbet af selskabets godt og vel ti-årige levetid tjent over 428 milliarder kroner på at udleje deres hjem.