Nordens største elbilmesse kommer til København

Til april åbner den svenske eCarExpo for første gang i Danmark for at fremvise det nyeste inden for elbiler og opladning – og med mulighed for en prøvetur i de mange udstillede bilmærker.

Elbilmessen eCarExpo har været afholdt i Sverige siden 2016, men kommer nu til Danmark til april. Fold sammen
Læs mere
Foto: eCarExpo

Danmarks første messe for elbiler, hybridbiler og opladning åbner 17. april i København.

Messen eCarExpo er Nordens største af sin art og er siden starten i 2016 blevet afviklet i Göteborg og Stockholm i Sverige. I februar samlede den 77 udstillere og 14.600 besøgende over tre dage i Stockholm. Det bliver første gang, at messen holdes i København og i Oslo i Norge.

Elbilsalget firdoblet i 2019

I Danmark holdes eCarExpo i Øksnehallen i København 17.-19. april. Københavns overborgmester, Frank Jensen, holder åbningstalen. Fredag den 17. april er kun for særligt inviterede inden for elbilbranchen, for virksomheder og for kommuner, mens lørdag-søndag er for alle. Ud over de omkring 10.000 kvadratmeter udstillingsareal vil der være prøvekørsels- og ladeområde på forpladsen foran Øksnehallen.

Ifølge Camilla Messer Thomsen, som er projektleder for eCarExpo Danmark, blev salget af elbiler i Danmark sidste år firdoblet, og i 2020 forventes flere end 20 nye elbiler på markedet. Mange af dem vil blive vist frem på elbilmessen, hvor de besøgende kan prøvekøre bilerne og høre om opladning.

»Danmarks Statistik viser, at størstedelen har et dagligt kørselsbehov under 100 kilometer. Altså et behov, som nye elbiler så rigeligt dækker. På eCarExpo kan man opleve et bredt udvalg af elbiler og plug-in-hybridbiler,« siger Camilla Messer Thomsen i en pressemeddelelse.

Behov for 17.200 ladestandere

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Dansk Elbilalliance har regnet ud, at der vil være behov for 17.200 ladestandere i Danmark i 2030, hvis det skal lykkes at omstille personbiltransporten, så man reducerer udledningen af drivhusgasser med 70 procent. På messen vil der blive debat om, hvem der skal betale for ladestanderne, og hvor de skal stå.

Blandt de udstillede elbilmærker vil være Kia, Hyundai, Renault, Mazda, Mini, BMW, Jaguar, Tesla, SEAT, Porsche og Polestar.