Nordea bremser udbetaling af 12 mia. kr. i udbytte

Nordea vil tidligst betale udbytte til oktober på grund af coronakrisen. Banken følger dermed anbefalingen fra Den Europæiske Centralbank.

Nordea udskyder udbyttet til oktober Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters Staff
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Storbanken Nordea har valgt at udskyde at betale udbytte til oktober. Beslutningen kommer, efter Den Europæiske Central tidligere har anbefalet det, og efter Sydbank og Jyske Bank helt har droppet udbyttebetalingen.

»I lyset af COVID-19-pandemien og den afledte anbefaling fra Den Europæiske Centralbank fra 27. marts 2020 har Nordeas bestyrelse besluttet at foreslå en udskydelse af beslutningen om udbyttebetaling for regnskabsåret 2019,« skriver Nordea i en pressemeddelelse.

Planen var, at udbyttebetalingen for 2019 på godt 12 mia. kr. skulle have været vedtaget på bankens ordinære generalforsamling 14. maj.

Finanstilsynet herhjemme tilsluttede sig mandag opfordringen fra ECB, og Jesper Rangvid, der er professor i finansiering på Copenhagen Business School (CBS), vurderede over for Berlingske, at bankerne i øjeblikket gør klogt i at droppe udlodninger til aktionærerne.

Nordea understreger i meddelelsen, at banken er en af de mest velkapitaliserede banker i Europa.

»Bestyrelsen anerkender dog den usikkerhed, der er forårsaget af COVID-19, og er enig i behovet for, at alle banker tager skridt for at understøtte samfundet og økonomien i Europa,« fremgår det.

Nordea vil tidligst betale udbytte til oktober.

»Bestyrelsen har til hensigt at følge anbefalingen fra ECB og undlade at træffe beslutning om udbyttebetaling på grundlag af bemyndigelsen før 1. oktober 2020,« hedder det.

Danske Bank har tidligere fastholdt sin plan om at udlodde 7,3 milliarder kroner i form af udbytte til aktionærerne trods coronakrisen. Men i sidste uge meddelte banken, at den »genovervejer« situationen. Denne melding er stadig gældende, oplyste banken til Berlingske tirsdag eftermiddag. Beslutningen skal træffes på en generalforsamling, som fortsat ikke er planlagt grundet de nuværende restriktioner under coronakrisen.