Noget af Netflix kan nu ses uden netforbindelse

Streamingtjenesten gør det muligt at hente film og TV-afsnit hjem, så man kan se dem offline - men der er visse begrænsninger.

På Android- og iOS-udstyr kan man nu - hvis man opdaterer sin Netflix-app - downloade udvalgte film og afsnit, så man kan se dem uden at have internetforbindelse. Fold sammen
Læs mere

Verdens største filmstreamingtjeneste, Netflix, gør det nu muligt at hente udvalgte film og TV-afsnit hjem, så man også kan se dem, hvis man ikke er i nærheden af en internetforbindelse.

Funktionen, som konkurrenten Amazons Prime Video har haft i et års tid, har luret i kulissen gennem længere tid men er nu en realitet og gælder i alle lande med Netflix, heriblandt Danmark. Den koster ikke ekstra.

Man vil kunne hente film og TV-afsnit på alt udstyr - telefoner som tavle-PCer - med enten Android eller iOS som styresystem. Dermed er der indlagt naturlige begrænsninger på, hvor meget man henter, eftersom alt dette udstyr ikke har kæmpe stor lagerplads. Det kræver desuden, at man opdaterer sin mobilapp til den nyeste version af Netflix.

Visse begrænsninger

Man kan altså ikke fra en PC eller sit smart-TV hente og gemme film og siden overføre dem. De kan kun ses på den telefon eller tavle-PC, hvor de er blevet hentet ned.

Ikke hele Netflix' repertoire vil kunne ses uden forbindelse, men f.eks. »Orange is the new black«, »Narcos« og »The crown« er med fra begyndelsen.

Netflix havde ved udgangen af september 86,7 millioner abonnenter, hvoraf de 47,5 millioner er i USA. Men Netflix er i voksende omfang udfordret af sine konkurrenter, og væksten er taget af. Derfor forsøger Netflix sig med ekstra funktioner, som skal sikre, at folk vil blive ved med at betale det månedlige abonnement på omkring en hundredkroneseddel for at være kunde i forretningen.

Også hjemlige streamingtjenester som YouSee Play har tidligere meldt ud, at der arbejdes på at kunne downloade film m.m., så man kan se dem, når der ikke er adgang til Internet.