Mors dag lægger landets blomsterhandlere ned: »Vi skal til at forholde os til en ny virkelighed«

Der er blevet sendt rekordmange blomster afsted op til mors dag i år. To tredjedele af Interfloras florister måtte kaste håndklædet i ringen og stoppe for flere bestillinger lørdag.

Søren Flemming Larsen, administrerende direktør i Interflora, melder om rekordvild mors dag. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gang på gang er der blevet slået vilde blomsterrekorder gennem coronakrisen, hvor afstand og afsavn har fået blomsterkæden Interfloras forretning til at springe ud i fuldt flor.

Og selvom landet er delvist genåbnet, og dele af befolkningen er vaccineret, så blev der alligevel sendt rekordmange blomster afsted til mors dag i år, skriver Interflora i en pressemeddelelse.

»Vi er selvfølgelig utrolig glade for, at så mange danskere har valgt Interflora som budbringer af deres kærlige hilsen til deres mødre, men samtidig også kede af, at vi ikke har kunnet følge med efterspørgslen, og at en mængde danskere har måttet gå forgæves, når de ville bestille hos os. Derfor er vi nu allerede gået i gang med at se på, hvordan vi kan binde og levere endnu flere buketter til næste år,« siger Søren Flemming Larsen, administrerende direktør hos Interflora Danmark, i meddelelsen.

Interflora har tilknyttet 260 florister på tværs af landet, og op mod to tredjedele af dem måtte lørdag sige fra over for flere bestillinger. Sidste år satte blomsterkæden, der er 96 år gammel, rekord på mors dag, men i år nåede niveauet helt nye højder.

»Vores oplevelse var, at sidste års mors dag og dagene op til blev brugt af danskerne til at markere meget andet end en hyldest til vores mor, men også tanter, mostre og onkler,« siger Søren Flemming Larsen og fortsætter:

»Nu, hvor vi står på den anden side af lockdown, havde vi således ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at det høje niveau ville holde. Men det gjorde det, og vi skal til at forholde os til en ny virkelighed, hvor de varme følelser og opmærksomheden til mor fortsætter sin vækstkurve.«