Dronningens fødselsdag får blomstersalg til at løbe løbsk: »Det er rørende«

Onsdag, dagen inden dronningens fødselsdag, solgte Interflora flere end fem gange så mange blomster, som kæden plejer. Det er kulminationen på en måned med rigtigt mange blomster på tværs af landet, men i år er noget anderledes.

»Dronningen modtager hvert år på sin fødselsdag blomster fra nær og fjern. I år opfordrer Dronningen til, at man i stedet sender en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid,« lød det tidligere på måneden fra Kongehuset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blomsterbutikkerne har kronede dage. I over en måned har coronakrisen medført, at der er sendt flere blomster end normalt, for kan man ikke mødes, kan sende en buket i stedet. I denne uge kulminerer salget med dronning Margrethes 80-års fødselsdag – og det har fået salget til at stige eksplosivt.

Selv om de mange fysiske butikker landet over er lukket, er der rigtig travlt med at binde blomster og bringe ud. Interflora, der har 330 forhandlere landet over, arbejder på højtryk for at følge med:

»Vi har generelt haft stor vækst siden coronakrisens begyndelse, men salget er steget endnu mere i løbet af de seneste tre dage. Vi har ikke øget markedsføringen eller lavet andre aktiviteter, som berettiger til, at det skal være stigende,« siger administrerende direktør i Interflora Søren Flemming Larsen.

»Selv om jeg ikke har det endegyldige svar, er det nok ikke forkert at sætte lighedstegn mellem Dronningens fødselsdag og væksten. Det må hænge sammen,« tilføjer han.

Mandag landede Interfloras salg på indeks 194, tirsdag på 256 og onsdag på 512, hvilket betyder, at der er solgt fem gange så mange blomster som forventet.

Et opfyldt ønske

Normalt på denne tid af april skal rigtigt mange blomster transporteres til Amalienborg. Sådan er det ikke i år.

»Det virker, som om Dronningens budskab bliver respekteret. Folk sender blomsterne til hinanden i stedet,« siger Søren Flemming Larsen.

I begyndelsen af april udsendte Kongehuset en pressemeddelelse med Dronningens ønske:

»Dronningen modtager hvert år på sin fødselsdag blomster fra nær og fjern. I år opfordrer Dronningen til, at man i stedet sender en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid,« lød det.

Hos Interflora har tingene været usædvanlige siden 12. marts. Dagen efter at Danmark lukkede, tog salget fart. Allerede 6. april havde Interflora nået budgettet for hele måneden.

»Vi har aldrig oplevet, at hylderne er tomme for chokolade og specialiteter. Det er en meget anderledes periode. Nogle gange læser vi jo kortene, hvis det eksempelvis er en kunde, som ringer og bestiller, og det er rørende. Det er rigtigt mange ældre, som er isolerede, bedsteforældre, der ikke kan se deres nyfødte barnebarn, og så videre,« siger han.

»Trods en presset økonomi er der stadig plads til en hilsen og en buket,« tilføjer han.