Milliardstort IT-opkøb afblæst

Schweiziske Logitechs bestyrelse siger nej til plan om at købe hovedtelefonproducenten Plantronics.

Logitech, som er storproducent af computermus og -tastaturer, mærker presset fra nye spillere som bl.a. Microsoft og har derfor forhandlet om at købe hovedtelefonproducenten Plantronics. Arkivfoto: Michael Buholzer, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: © Reuters Photographer / Reuter
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et stort anlagt milliardopkøb blev søndag aflyst, da bestyrelsen for den schweiziske storproducent af computermus, tastaturer og netkameraer, Logitech, skrottede planen om at købe den amerikanske høretelefonproducent Plantronics.

Kilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at der var lagt op til en overtagelse på mere end tre milliarder dollars, hvilket ville have været Logitechs til dato største opkøb. Nyheden om forhandlingerne slap ud fredag, og søndag bekræftede de to selskaber dem men sagde, at handelen ikke blev til noget.

Ifølge Plantronics havde Logitech henvendt sig med henblik på en mulig overtagelse, og de to selskaber indledte drøftelserne.

Presset af nye spillere

Både Logitech og Plantronics bliver presset af, at nye spillere rykker ind på deres område. Senest er blandt andet IT-giganter som Microsoft og Google selv begyndt at producere hardware.

Plantronics var fredag omkring to milliarder dollars værd. Logitech, der er stiftet i 1981, har hovedsæde i Lausanne i Schweiz og har en markedsværdi på 5,6 milliarder dollars.

Logitech købte sidste år selskabet Astro Gaming for 85 millioner dollars for at få bedre fodfæste i spilbranchen, mens Plantronics i juli i år købte den amerikanske producent af konferencetelefoner, Polycon, for to milliarder dollars.