Milliarder strømmer til Nykredit – opjusterer forventninger

Nykredit kan notere fremgang på alle bærende indtægtsposter og skuer endnu en gang op for forventningerne til årets resultat.

Nykredit præsenterer tirsdag morgen regnskab for tredje kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Nykredit opjusterer for anden gang i år forventningerne til 2019.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab fra landets største udbyder af realkreditlån.

»Vi fremlægger i dag et meget tilfredsstillende regnskab for årets første ni måneder. Flere og flere danskere vælger Nykredit til, og det giver kundetilgang i både Nykredit Bank og Totalkredit. Samtidig har vi fremgang på alle bærende indtægtsposter, og på den baggrund opjusterer vi forventningerne til forretningsresultatet med 500 mio. kroner,« udtaler koncernchef Michael Rasmussen.

Da Nykredit senest opjusterede sine forventninger i juli i år, forventede koncernen et overskud før skat på mellem 7,25 og 7,75 mia. kroner. Det spænd er nu flyttet op til mellem 7,75 og 8,25 mia. kroner.

I årets første ni måneder landede resultatet før skat på 5,8 mia. kroner, hvilket var ca. 100 mio. kroner mindre i forhold til samme periode året før. Men ellers er det svært at finde hårene i suppen.

Nettogebyrindtægterne steg til 2,0 mia. kroner fra 1,52 mia. kroner. Det var også en lille fremgang på rettorenteindtægterne, der steg til 6,93 mia. kroner fra 6,90 mia. kroner.

Over en mia. kroner retur til kunderne

Siden 30. september 2018 er Nykredit Banks udlån vokset med 8,5 pct., mens formue under forvaltning i samme periode er steget med 116,9 mia. kroner, hvoraf købet af Sparinvest tegner sig for 97,1 mia. kroner. Den samlede formue under forvaltning udgjorde 327 mia. kroner den 30. september 2019.

Også inden for realkreditforretningen har Nykredit nydt godt af rekordstore konverteringsbølger. I Nykredits datterselskab, Totalkredit, er udlånet i nominel værdi steget med 9,3 pct. siden 30. september 2018. Mere end 814.000 boligejere har nu lån i Totalkredit.

»Vi har i flere år arbejdet målrettet på at forstærke det fundament, Nykredit står på. I dag er virksomheden stærk med godt greb om de grundlæggende forhold som omkostninger, indtjening, kapital og risici,« siger Michael Ramussen og fortsætter:

»Derfor kan vi investere i fremtidens Nykredit, som vi bl.a. har gjort med købet af Sparinvest, der styrker både Nykredit Bank og Totalkredit-samarbejdet. Vi investerer samtidig i at forbedre kundeoplevelsen endnu mere og i compliance for yderligere at styrke vores indsats på dette helt centrale område.«

Nykredit er landets eneste foreningsejede realkreditselskab. Koncernen har over de første tre kvartaler af året udbetalt over 1,1 mia. kroner i såkaldte kundekroner til boligejere, virksomheder og landmænd.