Milliardærklubbens bank skal for Højesteret

Opgøret om Milliardærklubbens krakkede Capinordic Bank, som havde finansmanden Lasse Lindblad som topfigur, skal for Højesteret til november. Tre ledelsesmedlemmer blev i 2015 dømt til at betale over 90 mio. kroner i erstatning i landsretten, men siden er sagen skåret til.

Lasse Lindblad, tidligere bestyrelsesmedlem i Capinordic Bank, skal sammen med to tidligere kolleger overbevise Højesteret om, at han ikke har været med til at yde uansvarlige lån i Capinordic Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Opgøret efter finanskrisen skrider langsomt fremad. Tre tidligere medlemmer af ledelsen i Milliardærklubbens bank Capinordic Bank blev i 2015 dømt til at betale over 90 mio. kroner i erstatning til statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet. Dommen blev anket, og over fem retsdage i november skal Højesteret nu omsider tage stilling til sagen, hvor Finansiel Stabilitet oprindelig havde forlangt 400 mio. kroner i erstatning.

Finansmanden Lasse Lindblad var medlem af Capinordic Banks bestyrelse, og det er ham samt bankens tidligere formand advokat Claus Ørskov og bankens tidligere direktør Henrik Juul, der nu skal overbevise landets højeste retsinstans om, at de ikke er ansvarlige for milliontab på en række konkrete udlån, som Østre Landsret mener, de er.

Sagen skåret til

Finansiel Stabilitet har reduceret sit erstatningskrav mod bankens tidligere ledelse fra 400 mio. kroner til 185 mio. kroner og har skåret i antallet af kritiserede udlån fra 43 til 11, før sagen skal vurderes af Højesteret.

Stifter og tidligere bestyrelsesmedlem i Capinordic Bank finansmanden Lasse Lindblad er den mest højprofilerede af de tre tidligere ledelsesmedlemmer. Lasse Lindblad har ikke kun kæmpet med erstatningssagen. Han blev i 2016 også idømt to og et halvt års fængsel for skyldnersvig i en straffesag anlagt af Bagmandspolitiet, men i 2017 blev han frifundet, da Østre Landsret ændrede byretsdommen.

Capinordic Bank var en del af Capinordic-koncernen, hvor Lasse Lindblad var topchef. En række medlemmer af Milliardærklubben som den tidligere ejendomsrigmand Ole Vagner og den krakkede IT-milliardær Erik Damgaard var tilknyttet finanskoncernen, hvor også Steen Bryde sad i ledelsen. Banken var en bank for rigmænd, hvis ambitiøse og risikable projekter inden for ejendomme, sol og vind, banken finansierede.