Microsoft får ny direktør i Danmark

Marianne Dahl Steensen bliver vesteuropæisk direktør og erstattes i Danmark af Nana Bule, som har en lang karriere hos Microsoft.

Nana Bule (til venstre) overtager 1. juli ansvaret for Microsoft i Danmark efter Marianne Dahl Steensen. Fotos: Microsoft Fold sammen
Læs mere

Den amerikanske softwaregigant Microsoft får ny administrerende direktør for sin danske forretning.

Nana Bule, som har været hos Microsoft i 17 år, overtager posten 1. juli efter Marianne Dahl Steensen, der er blevet udnævnt til Microsofts salgs- og markedsføringsdirektør for Vesteuropa – Microsofts næststørste region – med ansvar for 14 lande. Hun har i fem år stået i spidsen for Microsoft i Danmark og placeret virksomheden solidt på landkortet som meget mere end blot software.

I samme periode har Microsoft som selskab ændret fokus under den nye topchef Satya Nadella fra netop traditionel software til en satsning på netbaserede tjenester, så man kan bruge Microsofts produkter på alle typer af udstyr hvor som helst.

Tre år som højrehånd

Nana Bule er uddannet fra CBS og IT-Universitetet og har en bestyrelsesuddannelse fra IMD. Hun blev ansat i Microsoft Danmark i 2002 som teknologispecialist og har siden stået i spidsen for erhvervssalget, været ansvarlig for salg til privatkunder og gennem butikker og siden 2016 stået for markedsføring og den daglige drift som højrehånd for Marianne Dahl Steensen.

Nana Bule sidder i bestyrelserne for Energinet og Wonderful Copenhagen.

Microsoft Danmark blev etableret i 1989 og beskæftiger flere end 500 medarbejdere. En del af del udvikler Microsoft Dynamics, som er videreudbygningen af økonomistyringssystemet Navision, som Microsoft i maj 2002 købte for 1,55 mia. dollars (omkring 11 mia. kroner) af blandt andet brødrene Erik og Preben Damgaard.

Marianne Dahl Steensen er uddannet cand. merc., har læst MBA i San Francisco og har en bestyrelsesuddannelse. Hun kom til Microsoft i 2015 fra en stilling som landechef i Codan Forsikring og har tidligere arbejdet hos TDC og Accenture. Hun sidder i bestyrelserne for Dansk Industri, tænketanken CEPOS og rederiet DFDS og er desuden medlem af regeringens Disruptionråd.