Michelinkokken med økonomisk succes: Det her er ikke et kærlighedsprojekt. Det er ren forretning, hvor vi laver mad, som vi sælger videre

Henrik Yde har opgivet at få to michelinstjerner på Kiin Kiin. Til gengæld er han en af få toprestauratører, der kan finde ud af at tjene penge, og han har på 12 år opbygget et imperium, som kapitalfonde er sultne efter. Men forretningsmodellen har kostet anseelse i branchen, mener han.

Henrik Yde har netop åbnet en østersbar på sin restaurant Sea By Kin Kin i Nyhavn. Han har nu 12 spisteder i København og en restaurant i Bangkok, der ligesom Kiin Kiin på Nørrebro, har en Michelinstjerne. Niels Ahlmann Olesen

Året er 2006, og Henrik Yde har fået ideen om at forvandle en gammel hashklub på Nørrebro til en gourmetrestaurant.

Det er perioden, hvor det økonomiske opsving buldrer om kap med Claus Meyer, havtorne og resten af det nordiske køkken, men hverken banker eller investorer kan se ideen i at låne kokken penge til at omdanne det medtagede lokale i Guldbergsgade til en asiatisk gourmetattraktion.