Medie: Lego-familien på vej med ny milliardhandel

Lego-familiens pengetank Kirkbi overvejer ifølge Bloomberg at sælge isoleringsproducenten Armacell, som de ejer sammen med Blackstone. Det kan være en handel til knap 11 mia. kroner.

Lego-familien overvejer sammen med den amerikanske kapitalfond Blackstone at sælge isoleringsfirmaet Armacell, som de to partnere ejer sammen. Handlen er værdisat til næsten 11 mia. kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABIAN BIMMER/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lagt op til en varm finansiel sommer for Lego-familien.

Familiens pengetank Kirkbi planlægger angiveligt at sælge isoleringsfirmaet Armacell, som de ejer sammen med den amerikanske kapitalfond Blackstone. Det skriver Bloomberg.

Armacell laver isoleringsmateriale, der blandt andet er blevet brugt til Den Internationale Rumstation samt den ikoniske Empire State Building i New York og andre enorme infrastrukturprojekter.

Ifølge Bloomberg har Kirkbi og Blackstone bedt interesserede rådgivere i finansindustrien om at melde sig i de kommende uger, hvis de ønsker at få opgaven. Den mulige handel værdisætter Armacell til 1,5 mia. euro svarende til knap 11 mia. kroner.

Hvis det er prisen, som Lego-familien og Blackstone i sidste ende får udbetalt, vil det være en fortjeneste, fordi partnerne tilbage i 2015 købte selskabet cirka syv mia. kroner.

Overvejelserne om det store salg sker blot få uger efter, at Kirkbi - også sammen med Blackstone og pensionsselskabet CPPIB - lagde et købstilbud på 40 mia. kroner til verdens næststørste underholdningsselskab, Merlin Entertainments, der er den nuværende ejer af Legoland.

Lego-familien har nemlig et brændende ønske om at få sine Legoland-parker tilbage i folden, efter at forlystelsesbenet har været delvist væk fra rigmandsfamilien i næsten 15 år.

Hvis handlen bliver en realitet, vil Kirkbi fremover eje halvdelen af Merlin Entertainments. Blackstone og CCPIB vil eje den anden halvdel.