Mash-ejer om udendørsservering: »Det er ikke noget, vi som branche kan bruge – overhovedet«

Næste skridt i genåbningen af Danmark kan omfatte tilladelse til udendørsservering for caféer og restauranter. Men udeservering kan risikere at blive endnu dyrere, end hvis restauranter og caféer fortsat holder lukket. Derfor skal hjælpepakkerne tilpasses, lyder meldingen fra brancheorganisationerne Horesta og Danmarks Restauranter & Cafeer. Ifølge Jesper Boelskifte, manden bag restaurantkæden Mash, vil udeservering ikke være til gavn for den kriseramte branche.

Jesper Boelskifte er direktør og stifter af virksomheden bag Mash-kæden. Ifølge ham er restaurationsbranchens genåbning et spørgsmål om »enten-eller«. Hvis ikke man kan få lov at åbne for fuld blus, kan det have endnu større økonomiske konsekvenser end fortsat at holde lukket. Linda Kastrup

Regeringen har endnu ikke fremlagt et egentligt udspil til, hvad næste skridt i genåbningsplanen vil byde på.

Det står dog højt på regeringens ønskeliste, at landets caféer og restauranter snart får tilladelse til udeservering, efter at de ikke har kunnet modtage siddende gæster i ugevis.