Magtkamp i Lego: Jørgen Vig Knudstorp mister grebet

I den øverste top af Lego-koncernen udspiller der sig en magtkamp mellem Jørgen Vig Knudstorp og Niels B. Christiansen. Ifølge iagttagere står Vig Knudstorp til et nederlag.

Jørgen Vig Knudstorp har længe været en kendt frontfigur i den øverste top af ledelsen i Lego-koncernen. Nu peger flere kilder tæt på Lego på, at hans magtposition bliver udfordret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scannpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af det sidste halve år har magtforholdene i den succesrige legetøjsgruppe Lego forandret sig.

Ifølge erhvervsmediet Finans har et af koncernens – og Danmarks – stærkeste ledernavne, Jørgen Vig Knudstorp, mistet grebet i Lego.

Det sker, efter at Jørgen Vig Knudstorp angiveligt har ligget i et magtopgør med adm. direktør Niels Bjørn Christiansen, oplyser en række kilder tæt på Lego til Finans.

»Der har været en magtkamp mellem Jørgen Vig Knudstorp og Niels Bjørn Christiansen. Og den kamp har Jørgen Vig Knudstorp tabt,« oplyser en af kilderne til Finans.

Magtkampen har efter sigende resulteret i, at Jørgen Vig Knudstorp er gledet ud af magtens centrum i legetøjskoncernen.

Tidligere på året kom det første officielle tegn på, at Jørgen Vig Knudstorp havde mistet grebet om magten, da han i februar forlod posten som formand for bestyrelsen i Lego A/S og blev menigt medlem af bestyrelsen. I stedet blev Thomas Kirk Kristiansen som fjerde generation af ejerfamilien formand for bestyrelsen.

Jørgen Vig Knudstorp sidder fortsat i den centrale forretningsenhed Lego Brand Group, men samtidig med formandsskiftet har Niels Bjørn Christiansen overtaget en række af Vig Knudstorps strategiske opgaver, deriblandt at lægge strategien for Legos varemærke.

Kilderne påpeger desuden over for Finans, at Niels B. Christiansen søger at samle sit eget hold af medarbejdere i den øverste ledelse af legetøjskoncernen, efter at henholdsvis Per Hjuler og Ulrik Gernow, der begge har haft en mangeårig karriere i Lego, har forladt koncernen.

Finans har fremført kritikken for Lego-koncernens investerings- og holdingselskab, Kirkbi, som afviser, at rollerne er skiftet i ledelseshierarkiet i Lego.