Mærsk opgiver at sælge kriseramt forsyningsselskab

A.P. Møller - Mærsk har i snart tre år forsøgt at sælge forsyningsselskabet Maersk Supply Serivce. Uden held, så nu opgiver selskabet planerne.

Maersk Supply Service, der sejler forsyninger til og fra olieplatforme og andre offshoreprojekter, har været hårdt presset økonomisk, efter at olieprisen for alvor begyndte at falde for fem år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Maersk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter i næsten tre år at have forsøgt at sælge forsyningsselskabet Maersk Supply Service opgiver A.P. Møller - Mærsk et salg. Det var ellers en del af den store strategiske forandring af den danske shipping- og logistikvirksomhed at skille sig af med alle olierelaterede forretninger.

»Vi har over de seneste to år undersøgt forskellige strukturelle løsninger for Maersk Supply Service. Men efter ikke at have fundet en løsning, som mødte vores mål for at skabe værdi for aktionærerne, har vi besluttet at beholde Maersk Supply Service,« udtaler Claus Hemmingsen, viceadministrerende direktør for A.P. Møller - Mærsk, i en pressemeddelelse.

Maersk Supply Service, der sejler forsyninger til og fra olieplatforme og andre offshoreprojekter, har været økonomisk hårdt presset, siden olieprisen for fem år siden for alvor begyndte at falde.

»Maersk Supply Service lancerede en ny strategisk retning i efteråret 2016 som modsvar på nedgangen. Dette har positioneret selskabet stærkere og mere robust,« mener Claus Hemmingsen.

A.P. Møller – Mærsk fremlagde i efteråret en ny strategiske retning for hele koncernen. Selskabet ville nu fokusere på transport og logistik baseret om verdens største containerrederi, Maersk Line. Samtidig skulle de mange selskaber, der havde forbindelse til olieindustrien, sælges.

I næste uge bliver borerigselskabet Maersk Drilling spaltet fra A.P. Møller - Mærsk og børsnoteret separat. Tidligere er Maersk Oil blevet solgt til Total, mens Maersk Tankers blev solgt til A.P. Møller Holding, der er A.P. Møller Fondens investeringsselskab under ledelse af Mærsk-arvingen Robert Uggla.

Maersk Supply Service har hidtil været klassificeret som et »ikkefortsættende selskab«. Nu bliver selskabet igen en del af A.P. Møller - Mærsk og vil fremover indgå i regnskaberne fra den danske virksomhed. Den manøvre vil ikke påvirke forventningerne, som selskabet allerede har meldt ud, til indtjeningen for 2019.

Maersk Supply Service omsatte i 2018 for, hvad der svarer til knap 1,8 mia. kr., og tjente 20 mio. kr. på driften.