Mærsk i ny milliardhandel mandag: Opkøber virksomhed i Göteborg

Med en prisseddel på hvad der svarer til 1,9 milliarder kroner, køber A.P. Møller - Mærsk den svenske logistikvirksomhed KGH Customs Services.

Mærsk meddelte mandag en ny milliardhandel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mærsk kan mandag morgen meddele, at man har indgået en aftale med kapitalfonden Bridgepoint Development Capital om at købe logistikvirksomheden KGH Customs Services, der holder til i den svenske stor- og havneby Göteborg.

Mærsk betaler, hvad der svarer til 1,9 milliarder kroner for selskabet KGH Customs Services, der er specialister i håndtering af told og logistik. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra A.P. Møller - Mærsk.

Det ser dermed ud til, at Mærsk tager næste skridt i sin store plan for fremtiden, der går ud på at sætte sig på hele værdikæden i transport, herunder landtransport, så man ikke kun sidder på primært søtransport fra terminal til terminal.

Vincent Clerc, der er direktør for Ocean & Logistics hos A.P. Møller - Mærsk skriver, at opkøbet af KGH netop er en del af planen om at skabe det, der hedder »end-to-end-løsninger«.

»Det opnår vi alt sammen på én gang i stedet for at være nødt til at opbygge vores ekspertise gennem flere opkøb,« siger han ifølge pressemeddelelsen.

KGH havde i 2019 en omsætning på 890 millioner svenske kroner og et resultat før af- og nedskrivninger på 160 millioner svenske kroner. Virksomheden har 775 medarbejdere.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.