Mærsk-familien forstår skuffede aktionærer

Der er grund til at været skuffet, hvis man er aktionærer i A.P. Møller - Mærsk. Ane Uggla, formand for A.P. Møller Holding, håber, at aktien snart begynder at stige.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla ved A.P Møller - Mærsks generalforsamling i Bella Center tirsdag 2. april 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Aktionærerne i A.P. Møller - Mærsk har grund til at være skuffede. Kursen på en Mærsk-aktie har slet ikke udviklet sig som planlagt, siden ledelsen tilbage i efteråret 2016 fremlagde en ny strategi for selskabet.

»Jeg har en stor forståelse for, at der er mange aktionærer, som kan være skuffede. Men det er, som det er, og der bliver arbejdet enormt hårdt for at vende det, og jeg vil sige, at medarbejderne i A.P. Møller - Mærsk arbejder enormt hårdt for at ændre det,« sagde Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der bestyrelsesformand for A.P. Møller Holding, som kontrollerer flertallet af stemmerne i A.P. Møller-Mærsk.

I efteråret 2016 fremlagde den nye topchef Søren Skou den omfattende strategiske forandring, der blandt andet har betydet, at olieselskabet Maersk Oil og alle de energirelaterede forretninger er solgt fra. Nu er der fokus på at skabe en effektiv og digitaliseret transportvirksomhed.

Men de nye tilbage har ikke løftet aktiekursen. Mens det toneangivende C25-indeks er steget med 13 pct., er Mærsk-aktien faldet med 13 pct., hvoraf alene det seneste år har kostet aktionærerne seks pct. af værdierne.

»Jeg tror, at aktiekursen skal ses i det lange forløb. Det har været et hårdt år, ratemæssigt og olieprismæssigt, men der har også været mange gode ting i vores transformation, og det, tror jeg, vil give bonus længere fremme. Men jeg tror, at det nok bliver lidt langsigtet. Det må jeg sige,« sagde Ane Uggla.

Hun sagde, at familien bag selskabet er tålmodig.

»Vi er tålmodige, fordi vi er langsigtede ejere. Men selvfølgelig har vi også et pres for, at der kommer en udvikling i den rigtige retning,« sagde Ane Uggla.

A.P. Møller - Mærsk har i dag en markedsværdi på 180 milliarder kr.