Luksushotel i ikonisk øllager skal lokke gæster til Carlsberg Byen

Den danske hotelkæde Brøchner Hotels åbner i 2019 luksushotel i Carlsberg Byen.

Nyt hotel i Carlsberg byen. Hotel Ottilia, der indgår i kæden Brøchner Hotels Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Cadwalk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange turister er tilfredse med en Airbnb-lejlighed på Vesterbro eller Nørrebro - eller et billigt værelse på lavprishotellet Wakeup Copenhagen på Kalvebod Brygge. Men danske og internationale besøgende i København, der gerne vil have luksus og historie, kan fra 2019 vælge det nye luksus butiquehotel i international klasse i Carlsberg Byen på bryggeriets gamle industriområde.

Det er den voksende danske hotelkæde Brøchner Hotels, der åbner det første hotel i bydelen. Det får navnet Hotel Ottilia efter stifteren af bryggeriet Carlsberg, brygger Carl Jacobsens kone.

Dermed bevares Maltmagasinet og den historiske og fredede Lagerkælder 3 med de ikoniske guldskiver på facaden, når bygningerne bliver designet til et luksushotel med hjemlig hygge og 156 værelser.

For dem der vil på hotel med bl.a. to barer, en restaurant med tagterrasse flot udsigt udover København og faciliteter til 200 møde- og konferencegæster er Hotel Ottilia en mulighed.

»Vi driver anderledes hoteller med omtanke, hvor den unikke oplevelse er i centrum, og i vores øjne er Carlsberg Byen et af de mest unikke områder i København. Vi tror på, at det på sigt vil udvikle sig til at blive et selvstændigt bykvarter, der fremover vil trække endnu flere besøgende til, og vi ser frem til at være en del af den udvikling,« siger Karim Nielsen, administrerende direktør for Brøchner Hotels.

Han fremhæver de historiske rammer som en stor fordel for hotellet. Hotellet realiseres dog kun, hvis der findes en investor til at købe bygningerne.

»Vi er meget bevidste om, at vi bliver en del af et stykke dansk industrihistorie, når vi rykker ind i Carlsberg Byen, og det har vi tænkt at bruge aktivt. Derfor er det vores plan at trække bygningernes historie ind i udformningen af hotellet, så kornsiloer, maltlagre og maskiner indgår i indretningen og bliver en del af fortællingen om hotellet,« siger Karim Nielsen.

Administrerende direktør for udviklingsselskabet Carlsberg Byen, der tager sig af byudviklingen på Carlsbergs gamle industriområde, ser man også frem til at samarbejde med Brøchner Hotels om Hotel Ottilia.

»Hotellet vil, sammen med de mange andre nye spændende restauranter, caféer og kulturaktiviteter, tiltrække en masse besøgende til glæde for hele kvarteret. Vi ser nu frem til at indgå forhandlinger med den rette investor om overtagelse af bygningerne, så dette unikke projekt kan realiseres, siger han.

Brøchner Hotels driver fire boutique hoteller i København med sammenlagt 367 værelser på henholdsvis Hotel SP34, Hotel Astoria, Hotel Danmark og Avenue Hotel Copenhagen. Desuden åbner kæden et femstjernet hotel på Bremerholm i København i 2018